Bogato, sočno i jednostavno. Ovo je možda najbolji opis fantastične torte sa lešnicima i čokoladom. Ukus je fenomenalan, što znači da će svaki pravi ljubitelj slatkiša maksimalno uživati u ovoj poslastici.
Uz malo truda, dobijate slatko zadovoljstvo koje će očarati vaše ukućane.
Sastojci:
- Biskvit
- 450gr brašna
- 5 kašika kakaa
- 370 g šećera
- 2 kašičice sode-bikarbone
- prstohvat soli
- 1 kašika sirćeta
- 185 gr otopljenog margarina ili maslaca
- 500 ml tople vode
- 1 kašika psilijuma, zamena za jaja
Krem
- 700 ml mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 10 dkg prženih mlevenih lešnika
- 7 kašika šećera
- 2 kašike tapioke ili gustina
- 3 kašike izlupanog šlaga
Ostalo:
- malo lešnika odvojiti za ukras
- 2 dl šlaga
Priprema:
Ljuskice psilijuma potopiti u 3 kašike vode. Kada odstoji 10 minuta biće kao belance. Spojiti suve sastojke, pa dodati mokre.
Shutterstock
Sve zajedno pomešati, možete mikserom ili ručno. Peći u jednom kalupu nekih 30 minuta na 180 stepeni (u zavisnosti od pećnice možda je potrebno peći i malo duže). Kada se ohladi, prerezati na tri kore.
Za krem zagrejati mleko, posebno izmešati puding, šećer i tapioku.
Kada se mleko ugreje sipati sve sastojke i skuvati. U hladan krem dodati izlupani šlag i mlevene lešnnike.
Slagati: kora - krem - kora - krem - kora - krem. Ukrasiti i ohladiti preko noći.
Uživajte!
Komentari (0)