Slatkiši

NIJE NAJLAKŠA, NI NAJJEFTINIJA, ALI VREDI JE ČEKATI: Neodoljiva torta sa lešnikom i čokoladom, osvaja srca posle prvog zalogaja!

Ovaj fenomenlni slatkiš će vam pomoći da zaboravite ne sve probleme.

Slika Autora
byAleksandar Novaković

08.05.2025 08:01

NIJE NAJLAKŠA, NI NAJJEFTINIJA, ALI VREDI JE ČEKATI: Neodoljiva torta sa lešnikom i čokoladom, osvaja srca posle prvog zalogaja!
MaraZe/Shutterstock

Bogato, sočno i jednostavno. Ovo je možda najbolji opis fantastične torte sa lešnicima i čokoladom. Ukus je fenomenalan, što znači da će svaki pravi ljubitelj slatkiša maksimalno uživati u ovoj poslastici.

Uz malo truda, dobijate slatko zadovoljstvo koje će očarati vaše ukućane.

Sastojci:

  • Biskvit
  • 450gr brašna
  • 5 kašika kakaa
  • 370 g šećera
  • 2 kašičice sode-bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1 kašika sirćeta
  • 185 gr otopljenog margarina ili maslaca
  • 500 ml tople vode
  • 1 kašika psilijuma, zamena za jaja

Krem

  • 700 ml mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 10 dkg prženih mlevenih lešnika
  • 7 kašika šećera
  • 2 kašike tapioke ili gustina
  • 3 kašike izlupanog šlaga

Ostalo:

  • malo lešnika odvojiti za ukras
  • 2 dl šlaga

Priprema:

Ljuskice psilijuma potopiti u 3 kašike vode. Kada odstoji 10 minuta biće kao belance. Spojiti suve sastojke, pa dodati mokre.

Shutterstock

Ukus ove torte od lešnika i čokolade je bukvalno savršen

Sve zajedno pomešati, možete mikserom ili ručno. Peći u jednom kalupu nekih 30 minuta na 180 stepeni (u zavisnosti od pećnice možda je potrebno peći i malo duže). Kada se ohladi, prerezati na tri kore.

Za krem zagrejati mleko, posebno izmešati puding, šećer i tapioku.

Kada se mleko ugreje sipati sve sastojke i skuvati. U hladan krem dodati izlupani šlag i mlevene lešnnike.

Slagati: kora - krem - kora - krem - kora - krem. Ukrasiti i ohladiti preko noći. 

Uživajte! 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)