Piletina je uvek prva pomisao kada nam na pamet padne ideja šta pripremiti za sutrašnji ručak. Pileće belo meso možda deluje nedovoljno ukusno ukoliko se priprema samo, ali mašti na volju možete dati u vidu priloga od povrća koji će ići uz belinu. Takođe pikantni sos će učiniti čudo i jednostavan ručak pretvoriti u veoma jedinstven i slasan. Neće vam trebati puno vremena, a ukućani će vam sigurno tražiti da im za nekoliko dana ponovite “specijalitet”.
Srećna Republika predlaže vam da pripremite belo meso u kremastom sosu od šampinjona.
Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa bez kostiju
- 200 g svežih šampinjona
- 100 ml ulja
- 200 ml neutralne pavlake
- kašika vegete
- malo soli i bibera
- 2 kašike parmezana
- malo peršunovog lista
- polovina kašike brašna
- 100 ml vode
Priprema:
Belo meso iseći na kockice pa ga posuti vegetom. Ulje zagrejati u dubljem tiganju pa staviti belo meso i propržiti ga sa svih strana oko 10-15 minuta. Dok se meso prži iseckati šampinjone na listiće.
Kada je meso gotovo izvaditi ga, pa na ulju koje je preostalo propržiti i šampinjone. Posolite ih čim ih stavite da se prže. Kada su i šampinjoni gotovi, za nekih 5 minuta dodajte meso, sipajte pavlaku za kuvanje i vodu, pa dodajte malo bibera i peršunovog lista. Smanjite jačinu ringle na 3-4. Kada provri razmutite brašno u malo vode i dodajte ga u sos. Promešajte sve i ugasite šporet.
Ostavite još malo na vrućoj ringli da se krčka, pa na kraju kada se krčkanje smiri dodajte parmezan i opet promešajte.
Uživajte!
Komentari (0)