Tetka Saveta

TAJNA SMESE UZ KOJU ĆE SVAKO MESO BITI SAVRŠENO POHOVANO: Mekano i sočno iznutra sa hrskavom koricom, bolje nego u kafani

Umesto da zaprljate tri posude i šoret isprobajte ovaj jednostavan način.

14.09.2023 10:01

TAJNA SMESE UZ KOJU ĆE SVAKO MESO BITI SAVRŠENO POHOVANO: Mekano i sočno iznutra sa hrskavom koricom, bolje nego u kafani
Shutterstock

Pohovanje mesa zahteva određenu dozu veštine. Većina domaćica meso pohuje na već poznat način, prvo ga uvalja u brašno, pa u jaja a potom u prezle i prži na vrelom ulju. Tokom prženja dešava se da vam jaje kapne na kuhinjski pult, da se braško ili prezle ne uhvate dobro za meso, pa očas posla zagore u vrelom ulju.

Da biste sve ovo izbegli Srećna republika vam poklanja recept za smesu koja će rešiti ove probleme, a brzo i jednostavno ćete dobiti savršeno pohovano meso.  

Pixabay

Na ovaj način možete da pohujete svinjske šnicle, piletinu ali i povrće kao što su tikvice i karfiol

Tajna smesa 

Malo ko zna da postiji smesa koja će učiniti da svako meso bez obzira da li su u pitanju svinjska šnicle, pileći bataci, krilca ili lignje budu savršeno ispohovani. Pohovanjem na ovaj način meso će biti sočno iznutra sa zlatnom i hrskavom koricom spolja. 
Na ovaj način možete pohovati i povrće kao što su tikvice, karfiol ili paprike. Tajna je u jednom sastojku koji će učiniti da vaša smesa bude vazdušasta i jednostavna za upotrebu.
Evo kako da je napravite:

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika prezli 
  • 200 ml piva 

Priprema:

Umesto da zaprljate tri posude sve ćete umutiti u jednom. Najpotrebno penasto umutite jaja, dodajte brašno, prezlu i pivo. Smesa bi trebalo da bude nešto gušća od one za palačinke. Posoljeno i pobibereno meso jednostavno uvaljate u ovu smesu i pecite na vrelom ulju. Kad meso dobije zlatnu boju i hrskavu koricu izvadite ga na kuhinjski ubrus da upije višak ulja. Uz ovako pohovano meso poslužite prilog i salatu, a ručak je gotov očas posla. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)