Pohovanje mesa zahteva određenu dozu veštine. Većina domaćica meso pohuje na već poznat način, prvo ga uvalja u brašno, pa u jaja a potom u prezle i prži na vrelom ulju. Tokom prženja dešava se da vam jaje kapne na kuhinjski pult, da se braško ili prezle ne uhvate dobro za meso, pa očas posla zagore u vrelom ulju.
Da biste sve ovo izbegli Srećna republika vam poklanja recept za smesu koja će rešiti ove probleme, a brzo i jednostavno ćete dobiti savršeno pohovano meso.
Tajna smesa
Malo ko zna da postiji smesa koja će učiniti da svako meso bez obzira da li su u pitanju svinjska šnicle, pileći bataci, krilca ili lignje budu savršeno ispohovani. Pohovanjem na ovaj način meso će biti sočno iznutra sa zlatnom i hrskavom koricom spolja.
Na ovaj način možete pohovati i povrće kao što su tikvice, karfiol ili paprike. Tajna je u jednom sastojku koji će učiniti da vaša smesa bude vazdušasta i jednostavna za upotrebu.
Evo kako da je napravite:
Sastojci:
- 3 jaja
- 5 kašika brašna
- 1 kašika prezli
- 200 ml piva
Priprema:
Umesto da zaprljate tri posude sve ćete umutiti u jednom. Najpotrebno penasto umutite jaja, dodajte brašno, prezlu i pivo. Smesa bi trebalo da bude nešto gušća od one za palačinke. Posoljeno i pobibereno meso jednostavno uvaljate u ovu smesu i pecite na vrelom ulju. Kad meso dobije zlatnu boju i hrskavu koricu izvadite ga na kuhinjski ubrus da upije višak ulja. Uz ovako pohovano meso poslužite prilog i salatu, a ručak je gotov očas posla.
Komentari (0)