Žuri vam se, nemate puno vremena a ipak bi želeli da imate iole pristojan ručak na stolu! Ovo je pravi recept za vas.
Do sada ste uglavnom pohovali belo meso, a sada biste mogli da probate nešto novo: pohovano mleveno meso punjeno kačkavaljem.
Vrlo se jednostavno pravi i sa malo namirnica.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 jaje
2 kašike prezli
Možda vas zanima…
150 g kačkavalja
1 glavica crnog luka
so, biber, ljuta paprika (ako volite i ne smeta vam ljuto)
Za pohovanje:
2 jajeta
Prezle po potrebi (otprilike 200 grama)
Priprema:
Mlevenom mesu dodajte jaje, sitno iseckan lu, začine i prezle. Sve dobro izmešajte i sjedinite. Tako pripremljenu masu razvucite na dlanu pa u sredinu stavite komadić sira i onda meso umotajte oko njega kao rolnicu.
Svaku rolnicu potom uvaljajte u umućeno jaje pa u prezle i pržite na vrelom ulju dok ne dobiju rumenu boju.
Poslužite uz krompir i sezonsku salatu.
Komentari (0)