Krempitu, omiljeni slatkiš već generacijama, možete da napravite i ovako, bez pečenja, tako što ćete testo zameniti keksom, a fil napraviti od pudinga i slatke pavlake. Ali da krenemo redom.
Sastojci:
400 gram četvrtastog keksa
2 kesice pudinga od vanile (a možete da uzmete i puding koji ne morate da kuvate)
8 decilitara mleka
2 vanilin šećera
6 kašika šećera
Možda vas zanima…
4 kašike gustina
3,5 dl slatke pavlake
šećer u prahu
Skuvana kafa ili mleko za umakanje keksa
Priprema:
Od hladnog mleka odvojiti neko kašika kako bi se sa tim razmutio puding i gustin zajedno. Mleko zašećeriti i staviti da se kuva. Kada počne da vri, u njega dodati zajedno sjedinjen puding i gustin, kao i vanilin šećer. Kuvati dok ne počne da se zgušnjava. Vodite računa jer može da zagori (najbolje bi bilo da stavite jednu šerpu sa vodom pa u nju drugu u kojoj ćete kuvati puding).
Puding ostavite da se dobro ohladi a za to vreme dobro umutiti slatku pavlaku i potom je ostaviti da se hladi u frižideru.
Nakon toga ređajte keks ali tako što ćete ga na kratko umočiti u mleko ili crnu kafu, kako želite. Preko keksa stavite ohlađeni puding, pa slatku pavlaku i na kraju, možete ali i ne morate, još jedan red keksa.
Potom krempitu ostavite da se dobro ohladi i stegne.
Odozgo ga možete ukrasiti šlagom ili prah šećerom, ali i rastopljenom čokoladom.
Komentari (0)