Recepata za oblande ima zaista mnogo. Od onih sa keksom i kakao kremom, do onih voćnih ili sa orasima, kao i sa drugim koštunjavim voćem. Mogućnosti su zaista velike.
Zato vam danas donosimo recept za oblande koje mogu biti i posne i mrsne, a vi im svakako možete dodati još nešto, ako želite da ih obogatite.
Sastojci:
400 mililitara mleka ili vode
400 grama šećera
250 grama margarina ili putera
200 grama čokolade za kuvanje
Možda vas zanima…
500 grama mlevenog keksa posnog ili mrsnog
1 pakovanje oblandi
Priprema:
Mleko ili vodu pomešati sa šećerom i staviti na ringlu, pa dodati naseckan margarin ili puter. Sačekajte da se sve otopi i provri, a onda dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se čokolada u potpunosti ne istopi.
Sklonite šerpu sa ringle i onda dodajte keks i sve dobro promešajte. Jedan deo keksa možete zameniti orasima, bademima ili lešnicima.
Ostavite desetak minuta da se prohladi, uz povremeno mešanje. Potom nafilovati oblande koje treba pritisnuti nečim teškim kako bi se lepo zalepilo.
Posle nekog vremena, oblande okrenuti na drugu stranu da bi se i donja strana lepo ohladila i kako ne bi bilo žilavo.
Kada se dobro ohlade, isecite ih na romboide.
Komentari (0)