Ne sumnjamo da je glavna tema ovih dana šta će se spremati za novogodišnje, ali i za Božićne praznike koji nam dolaze. Danas vam donosimo recept koji će vam dobro doći i za jedan i za drugi zato što je glavni sastojak krompir.
Priprema vam neće oduzeti mnogo vremena a mirisni krompir iz rerne će biti veoma ukusan i aromatičan prilog uz bilo koje meso. Posebno se dobro slaže sa ribom pa i za Božićnu večeru možete iskoristiti ovaj recept.
Ovo su sastojci koji su vam potrebni ukoliko će tokom obroka biti četiri do pet osoba:
1 kilogram krompira
1 glavica luka
Možda vas zanima…
2 kašičice ruzmarina
2 kašičice bosiljka
2 čena belog luka
100 ml vode
1 kašika začina
1 kašika mlevene paprike (može i ljuta, ako tako volite)
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kriške a crni luk na kolutove. Tome dodati sve ostale sastojke i dobro promešajte. Stavite u vatrostalnu posudu, prelijte vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
Komentari (0)