Božićni post, koji je jedan od najdužih perioda uzdržavanja od hrane i traje 40 dana, počinje sutra, 28. novembra, a njegov poslednji dan biće 6. januar. U toku ovog perioda vernici bi trebalo da se uzdržavaju od mesa i proizvoda životinjskog porekla, ali od negativnih misli, dela i ponašanja.
Pokušajte da se uzdržite od negativnosti i posvetite se sebi uz recepte koje je portal Srećna republika pripremio za vas.
Tost hleb sa namazom od avokada
Dobro tostiran hleb ne samo da je jako ukusan, već je i vrlo zdrav, te se svakako preporučuje da njega birate za doručak što češće moguće. Kada preko njega dodate i domaći namaz od avokada, koji će vas sasvim sigurno oduševiti, em što ćete dobiti fenomenalno posno jelo, em ćete u svoje telo uneti sve što mu je potrebno. Sigurno smo da će ovaj doručak postati vaša svakodnevnica, čak i kad ne postite.
Sastojci i priprema
-
jedan zreli avokado
-
malo bibera, soli
-
sok jednog limuna
Prvo plod rasecite na pola i uklonite sve koštice, pa zatim mesnati deo izvadite kašičicom. Dodajte limunov sok i napravite pire, pa zatim ubacite ostale začine. Najbolje je namaz od avokada pojesti dok je svež. Servira se sa hlebom i paradajzom. Vrlo praktičan doručak, ali i bogat hranljivim materijama.
Pastrmka u maslinovom ulju
Riba je u toku božićnog posta dozvoljena samo vikendom, ali kada imate priliku da je jedete svakako bi i trebalo. Osim što je riba zdrava i psadrži dosta omega 3 kiselina, veoma je ukusna i laka za pripremu, te vam preporučujemo da je pripremite u maslinovom ulju .
Sastojci i priprema
- Pastrmka
- Maslinovo ulje
- Peršun
- Beli luk
Pastrmku stavite u tepsiju i premažite je maslinovim uljem, preko nje pobacajte malo peršuna i belog luka i gurnite u rernu. Kada bude gotova servirajte je uz malo badema ili uz običan kuvani krompir i užvajte!
Možda vas zanima…
Čorba od pečuraka
Veoma zdrava, veoma ukusna i jako pogodna za večeru, krem čorba nateraće vas da posle svakog zalogaja poželite još. Iz tog razloga preporučujemo vam da probate ovo jednostavno jelo i da uživate u njemu na pravi način.
Sastojci i priprema
- Ulje
- Brašno
- Pečurke
- So i biber
- Voda
Propržite pečurke na ulju, pa dodajte kašiku-dve brašna. Prelijte sve to vodom i ostavite na šporetu dok ne proključa i zgusne se. Posolite i dodajte biber po vašoj želji.
Komentari (0)