Lagano i fino

PILETINA U KORNFLEKSU: Belo meso na malo drugačiji način

Piletina pohovana na ovaj način postaje hrskava i sočna

11.02.2022 08:00

PILETINA U KORNFLEKSU: Belo meso na malo drugačiji način
Pixabay

Volite piletinu ali vam je malo dosadila uobičajena priprema. Upravo za vas imamo odličan i pomalo neobičan recept: piletina u kornfleksu.

Biće vam potrebno:

500 grama pilećeg belog mesa

3 jaja

Kornfleks

Brašno

So, suvi začin, ulje za prženje

Pixabay

Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz majonez, pavlaku ili kečap

 

Priprema:

Pileće belo meso dobro istanjite i začiniti suvim začinom. Potom svaku šniclu prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u kornfleks.

Ulje zagrejte i šnicle pržite sa obe strane, pazeći da ne pregore.

Svaku šniclu kada izvadite iz ulja, stavite na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Ovako pripremljenu piletinu možete da poslužite uz neku sezonsku salatu i krompir, uz dodatak majoneza, kečapa i pavlake.

 

Komentari (0)