Priprema ručka ne mora da zahteva mnogo vremena, a ni kalorija. Zato vam danas donosimo pastu po italijanskom receptu koji će vas sigurno oduševiti.
Za ovo jelo biće vam potrebno:
250 grama testenine po izboru (fusile ili pene)
150 grama graška iz konzerve
200 grama tunjevine u ulju (1 konzerva)
50 grama pavlake za kuvanje (što možete zameniti sa kiselom pavlakom)
Glavica crnog luka
Možda vas zanima…
Maslinovo ulje, so, ruzmarin ili bosiljak
Priprema:
Stavite testeninu da se kuva, a za to vreme propržite iseckan luk dok ne postane staklast. Potom mu dodajte grašak i još malo dinstajte, a onda u to dodati proceđenu testeninu i tunjevinu sa sve uljem.
Sve dobro promešajte i na kraju dodajte pavlaku za kuvanje ili kiselu pavlaku. Po ukusu dodati so i malo ruzmarina ili bosiljka.
Ako se ne plašite kalorija, odozgo možete narendati parmezan.
I mali trik za kraj: ako testenina deluje suvo, slobodno dodajte malo vode u kojoj se pasta kuvala.
Komentari (0)