Za lagane obroke, a i kada nemate puno vremena, preporučujemo vam da napravite rižoto sa piletinom i povrćem, jelo koje neće teško pasti na vaš želudac. Brzo se sprema a veoma je ukusno.
Jelo ima i vegetarijansku verziju: samo izbacite piletinu. I dalje će biti veoma ukusno.
Biće vam potrebno:
250 grama pirinča
2 filea pilećeg belog mesa
100 grama smrznutog graška
šolja graška (zaleđenog)
Možda vas zanima…
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
1 paprika
So i biber po ukusu
Kurkuma (na vrh noža, po želji)
Priprema
U šerpi izdinstajte luk, šargarepu i papriku dok ne omekšaju (možete ih dinstati i na vodi).
Potom ubice grašak i piletinu isečenu na male komade i nastavite da dinstate na tihoj vatri. Dodajte so i biber, a onda dodajte pirinač i šolju i po vode. Kuvajte i mešajte dok ne provri, a onda dodajte so, biberi kurkumu, ako želite.
Isključite ringlu, poklopite šerpu i ostavite da se kuva dok pirinač ne pokupi svu vodu.
Komentari (0)