Jednostavno a ukusno

ČORBA OD BUNDEVE: Ukus koji se sviđa svima

Nakon perioda teške hrane, svima će prijati čorba puna povrća

03.01.2022 09:00

ČORBA OD BUNDEVE: Ukus koji se sviđa svima
Pixabay

Ako vam je dosta mesa, sarmi, ruske salate i pečenja, predlažemo vam da napravite čorbu bogatu povrćem i koju će bez problema spremiti i oni koji nisu vični kuvanju. Ova ukusna čorba se dopada svima: i deci i odraslima i veoma je zdrava.

Biće vam potrebno:

300 grama očišćene bundeve

150 grama krompira

80 grama luka

80 grama celera

80 grama šargarepe

40 grama korena peršuna

40 grama paškanata

1 čen belog luka

2 kašike kukuruza šećerca

Začini:

pola kašičice karija

pola kašičice đumbira u prahu

sok od polovine jednog limuna

suvi biljni začin, biber, so

Pixabay

Možete je poslužiti uz semenke suncokreta, bundeve ili krutone.

 

Priprema:

Bundevu i krompir narezati na kockice. Crni i beli luk, kao i paškanat, što sitnije iseckati a krompir, šargarepu, celer i koren peršuna narendajte. U sve to dodajte kukuruz i malo više od litra vode. Dodajte sve začine, osim limuna, i kuvajte dok povrće ne omekša.

Kada se povrće skuva, dobro ga izgnječite ili izmiksajte štapnim mikserom. Vratiti na ringlu da provri, dodajte sok od limuna i doterajte ukus po želji.

Po želji, pre služenja, možete dodati pavlaku, semenke suncokreta, bundeve ili krutone.

Komentari (0)