Ako vam je dosta mesa, sarmi, ruske salate i pečenja, predlažemo vam da napravite čorbu bogatu povrćem i koju će bez problema spremiti i oni koji nisu vični kuvanju. Ova ukusna čorba se dopada svima: i deci i odraslima i veoma je zdrava.
Biće vam potrebno:
300 grama očišćene bundeve
150 grama krompira
80 grama luka
80 grama celera
80 grama šargarepe
Možda vas zanima…
40 grama korena peršuna
40 grama paškanata
1 čen belog luka
2 kašike kukuruza šećerca
Začini:
pola kašičice karija
pola kašičice đumbira u prahu
sok od polovine jednog limuna
suvi biljni začin, biber, so
Priprema:
Bundevu i krompir narezati na kockice. Crni i beli luk, kao i paškanat, što sitnije iseckati a krompir, šargarepu, celer i koren peršuna narendajte. U sve to dodajte kukuruz i malo više od litra vode. Dodajte sve začine, osim limuna, i kuvajte dok povrće ne omekša.
Kada se povrće skuva, dobro ga izgnječite ili izmiksajte štapnim mikserom. Vratiti na ringlu da provri, dodajte sok od limuna i doterajte ukus po želji.
Po želji, pre služenja, možete dodati pavlaku, semenke suncokreta, bundeve ili krutone.
Komentari (0)