Mozgu se ne sviđa!

NE ŽELITE DA BUDETE GLUPI? Izbegavajte ove namirnice, mozak ih ne voli!

Dobro je brinuti o ishrani, posebno jer mozak neke namirnice uopšte ne voli.

04.12.2021 11:26

NE ŽELITE DA BUDETE GLUPI? Izbegavajte ove namirnice, mozak ih ne voli!
pexels.com

Postoje namirnice koje su dobre za naše telo i koje bi trebalo da unosimo što češće, a postoje i one koje nam mogu napraviti više problema nego sreće. Namernice koje smo pripremili za vas trebalo bi da izbacite iz organizma i da se fokusirate na neku zdraviju hranu, jer ih vaš mozak ne vidi. 

Naučna istraživanja pokazala su da postoje namirnice koje nisu dobre za vaš mozak, te da se njihovim izbacivanjem može značajno smanjiti rizik od degenerativnih bolesti. 

Dodatni šećeri

Mozak voli glukozu, iz nje uzima sve što joj je potrebno, a dodatak drugih šećera može samo da mu naškodi. Naučna istraživanja potvrdila su da glukoza izaziva probleme sa hipotalamusom, delom mozga koji je zadužen za pamćenje.

pexels.com

Pet različitih vrsta torti

Pržena hrana

Pržena hrana se povezuje sa upalnim procesima u mozku, koje mogu oštetiti zidove vena, te do mozga dolazi manje krvi. Posledica previše pržene hrane je otežano učenje i pamćenje.

pexels.com

Pržena piletina u korpici sa zelenom salatom

Alkohol

Ukoliko muškarac pije više od 14 piće nedeljno, odnosno četiri pića dnevno, može se smatrati alkoholičarem. Za žene su ove cifre manje te je pitanje da li je tri pitanja dnevno ili sedam nedeljno. Ukoliko primetite da neko od vaših prihatelja ili članova porodice pije toliko, moguće je da ima problema sa alkoholizmom. Osim samog alkoholizma, preterana konzumacija ovakvih pića dojavi i do pojave demencije.

pexels.com

Devojke piju alkohol

Nitrati

Nitrati se koriste kao konzervans i za poboljšanje boje u suhomesnatim proizvodima poput slanine, salame i kobasica, a mogu biti povezani s depresijom.

Komentari (0)