Oduševiće vas

SLATKE ČAŠE: Neverovatna novogodišnja poslastica će na vašem stolu biti za 15 minuta!

Brojni kolači imaju i svoju novogodišnju verziju, a tiramisu je ubedljivo dobio najslađu. Ovaj recept oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.

11.12.2021 15:47

SLATKE ČAŠE: Neverovatna novogodišnja poslastica će na vašem stolu biti za 15 minuta!
printscreen

Novogodišnja euforija već je uveliko počela, a praznično raspoloženje sa sobom je donelo šarene džempere, ukrašene ulice i naravno novogodišnje poslastice koje su iz godine u godinu sve ukusnije i raznovrsnije. 

Kolači koje je portal Srećna republika pripremio za vas danas su potpuno neodoljivi i zovu se slatke čaše. Njihova priprema je laka i brza, a njihov ukus prosto neverovatan. Sprema se na sličan način kao tiramisu, a evo i kako da ga napravite kod kuće i obradujete svoje prijatelje i porodicu.

Jelka ukras

Istopite belu čokoladu i u nju dodajte malo zelene boje za hranu. Mešajte dok ne postane kompaktna smesa zelene boje, a onda je kašikom sipajte preko papira za pečenje u obliku jelke. Kada to uradite stavite na nju štapić od čokolade i ponovo preko njega od smese napravite jelkicu. Pospite jelku šarenim mrvicama.

Slatke čaše

U 100 grama maskarpone sira dodajte 200 grama šećera, a zatim razbite ferero rošer kuglice i sve lepo promešajte. Uzmite keks i utopite ga u mleko. Položite ga na dno čaše i prelijte ga smesom koje ste dobili. Na pola čaše dodajte još jedan red keksa, pa ga ponovo prelijte smesom od markaponea i šećera, a onda to ponovite još jednom. Preko svega toga pospite kafu i u vašu slatku čašu ubacite jelkicu koju ste napravili. Kada to sve uradite ovaj fantastičan slatkiš je gotov i moći ćete da uživate u njemu.

Komentari (0)