Jela sa mesom

RECEPT ZA NAJSOČNIJE KRMENADLE: Otkrivamo vam tajnu kafanskih kuvara, ovako ih oni pripremaju!

Biće neodoljivo mekane i ukusne, a možete ih poslužiti uz razne priloge.

13.12.2024 08:01

RECEPT ZA NAJSOČNIJE KRMENADLE: Otkrivamo vam tajnu kafanskih kuvara, ovako ih oni pripremaju!
Shutterstock

Mnoge domaćice prilikom pripreme ručka zaobilaze krmenadle u širokom luku. Ukoliko se griluju na roštilju budu preukusne, ali priprema u tiganju je već nešto drugo. Naime, ukoliko ih samo posolite i stavite da ih pržite u tiganju, verovatno ćete završiti s komdom mesa koji će ostati suv i tvrd. Da biste ovo izbegli iskoristite trik profesionalnih kafanskih kuvara kojima krmenadle uvek savršeno uspevaju.

Tajna je u marinadi u koju se potopi meso i ostavi da odstoji, najbolje preko noći. Na taj način neće biti ispošćeno. Takođe, kad birate krmenadle uvek uzimajte one koje su prošarane masnoćom kako meso posle pečenja ne bi bilo tvrdo i suvo, a sama masnoća će se istopiti tokom prženja.

Srećna republika vam poklanja recept za najsočnije krmenadle onako kako ih pripremaju kafanski kuvari. 

Sastojci:

  • 5 većih krmenadli
  • 6 čenova belog luka
  • 1 kašika ruzmarina
  • 1 dl voda
  • 5 kašičica senfa
  • so, biber, suvi začini
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica vegete
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Usitnite beli luk, iseckajte ruzmarin, dodajte senf, začine, vodu i maslinovo ulje i napravite marinadu. Potpite krmenadle, zatvorite posudu i ostavite je u frižideru preko noći da meso dobro puje sokove. Pre prženja izvadite meso i poređate na ubrus kako bi pokupio višak vlage. Vrhom noža zasecite meso na mestima gde je najdeblje kako bi se lakše ispeklo i prelite malo sa ostacima od marinade. Otprilike dve kašike po jednom komadu mesa.

U dubljem tiganju zagrejte ulje, ali da ne bude vrelo i poređajte krmenadle. Poklopite i pecite na srednjoj vatri uz povremeno okretanje. Izvadite meso na dasku i u ulje ubacite iseckan beli luk, dodajte malo ostataka od marinade, pa vratite meso u tiganja da se peče dok ne porumeni. da biste bili sigurni da je meso pečeno vrhom oštrog noža zasecite jednu krmenadlu gde je najdeblja, meso mora da bude pečeno i iznutra.

Izvadite meso na ubrus, pa u masonoću od pečenja dodajte ostatak marinade, vegetu i kašiku brašna da dobijete fin sos kojim ćete malo preliti krmenadle tokom serviranja. Ako vam je ruzmarin suviše jako, možete ga izvaditi iz marinade. Krmenadle možete poslužiti uz pomfrti, pire krompir, bareni birinač ili već neko varivo po želji.

Uživajte!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)