Ispovesti

ISPOVEST ŽENE KOJA TRAŽI DEČKA U SRBIJI: Tinder upoznavanje, da ili ne?

Zašto sam instalirala Tinder, da li ste i vi izlazili "na slepo"?! Moja top 3 Tinder dejta! Deo I

09.03.2022 21:30

ISPOVEST ŽENE KOJA TRAŽI DEČKA U SRBIJI: Tinder upoznavanje, da ili ne?
Pixabay

Da li vam se desilo da ste mislile da ste pronašle čoveka svog života sa kojim ste stvorile sopstvenu bajku u kojoj ste vi princeza, a on princ? U toj bajki vi ste završile jedan od težih državnih fakulteta, dok vas je on sve te godine čekao, kako bi vas najzad posle šest punih godina i oženio. Živeli ste u sjajnom domu okruženom ljubavlju koje je kulminiralo rođenjem deteta kao krunom ljubavi.

Niko od nas dvoje nije primetio kada je naša kula od peska počela da se kruni, sa koje strane je stigla oluja u želji da poruši ne samo naš dvorac, već ceo naš čarobni grad, naš ceo svet. Ipak, to se desilo, malo pomalo, posle 10 godina braka, razveli smo se. Sećam se da sam mami rekla, da sam posle punih 15 godina, ponovo na istom mestu, u istom gradu, Beogradu, u istom delu grada, ponovo bez posla. Rekla sam da samo sada imam završen fakultet, imam stan koji će mi ostati od mame, imam auto - koji i dalje ne umem bočno da parkiram, i imam sina koji je pred pubertetom.

Kada sam to tako sagledala, bilo je mnogo više "imam" nego nemam, što me je iznenadilo. Vremenom je i posao došao na svoje mesto, ali ostala je samo ta ogromna rupa u vidu potrebe za ljubavlju, koja je i pored sina, mame, brata, svih prijatelja, ipak ostajala delimično prazna. Setila sam se filma "Ambis" koji počinje rečima: "Kad suviše dugo gledate u ambis, ambis počinje da gleda u vas."

pexels.com

 

Kao da je bilo malo što ponovo stajem na noge u svojih 40 godina, što učim maltene kako da hodam, da vozim autom, da sve muške poslove obavljam sama, sve to kao da je bilo malo, pa je nastupio i Kovid. Razvodne parnice, borba oko starateljstva, jurnjava oko posla, sve se to poklopilo sa pandemijom. Mislili smo trajaće godinu dana, mislili smo trajaće dve, sada više ne znamo da li će i ovo biti nova svetska depresija, ekonomska kriza, da li će ukrajinski sukob da se produbi, da li smo na strani Rusije, ali zašto nas onda teraju da prijateljskoj zemlji uvedemo sankcije? Kako objasniti desetogodišnjem detetu dok gleda pored mene Dnevnik, da li je u svetu rat, a mi, da li smo mi u ratu, hoćemo li biti, na čijoj smo mi strani?

Nisam uspela u životu, onda sam instalirala Tinder

Godine prolaze, baš kao u pesmi naše popularne evrovizijske predstavnice u Torinu ove godine, Kosntrakte, u pesmi "Mekano", svaki dan "Dižemo se lako kao da sve ima smisla". Baš tako, a godine prolaze.

U trenucima očaja, od komšinice saznajem da postoje društvene mreže za upoznavanje, poput Tindera. Svaki put kada bih se "nakačila" na taj sajt, shvatala sam to kao lični poraz. Baš tako, nisam uspela poslovno, nisam uspela u braku, generalno nisam uspela, onda sam instalirala Tinder! Baš kao što je kreator Karl Lagerfeld jednom rekao: "Trenerka je poraz. Niste uspeli u životu. Onda ste obukli trenerku". I tako, sedela sam jedan dan, obukla sam trenerku, i instalirala Tinder. Tinder je bio moj poraz.

 

 

Tinder ili Badoo?

Za razliku od "Badoo" aplikacije gde odmah vidite kome se sve potencijalno sviđate, pa možete i da uzvratite "lajkom", na Tinderu se pokazalo da su bolji frajeri, zato smo tamo, logično. Negativna strana je što morate da besomučno "listate" profile, i kada vam se neko dopadne, lajkujete ga. Ukoliko je i on imao živaca i dovoljno slobodnog vremena, "izlistao" je i on profile i došao do vas, ako vam uzvrati lajkom, vas dvoje ste se "mečovali", dakle poklopili. Tek onda možete da pošaljete poruku jedno drugome. Em što smo sve sveli na isključivo vizuelnu komponentu, em i vas posmatraju kao kilo mesa koje će staviti na ražanj, logično.

Neretko se u opisu profila može videti: "Lep, zgodan, duhovit, plave oči, 193 cm". Pomislih, vauuuu, kako se lik predstavlja, baš kao kad kupujemo na pijaci za vikend pa nam mere na kilo, a svaka seljanka hvali svoje proizvode na glas.

Naravno da za svo ovo vreme nisam upoznala nikoga vrednog pomena, ali sam bila na par dejtova, čisto da dam sebi šansu. Svaki je bio gori od prethodnog, čak imam i "ukleti kafić" gde bih se inače viđala sa likovima sa Tindera. Kafić je u mom delu grada, dolazim isključivo svojim autom i vraćam se, kako ne bi bilo neprijatnih situacija u startu. Čula sam da postoje i iskustva:"Upoznali su se na Tinderu i živeli su do kraja života u ljubavi", zato uvek glasam za ljubav, ipak, moja iskustva nisu takva. Ovo je lista moja top tri "Tinder dejta".

Vuk sa Vol strita

 

 

Ne volim mnogo starije, ali, on se svideo mojoj mami, da mami pričam o svemu. Stariji nekih sedam godina od mene, oko 47 godina i za svoje godine izgleda vrlo lepo. Obrazovan, iz dobre porodice, koristi dosta reči američkog porekla u govoru, to pravda činjenicom da je završio i srednju i fakultet u Americi. Deda mu je Kozak, poreklom ije z Rusije, on sam je jako dugo živeo "preko", tako da mu je svaka moja priča imala zanimljiv "bekgraund".

Prvo mi je poslao poruku sadržine: "Nemoguće da nisi ušla na moj profil i prokomentarisala me?! Uporno čekam da mi se javiš, i ništa? Završio sam "te i te" prestižne univerzitete, živeo u NJujorku, imam penthaus na Novom Beogradu, radim na berzi, nešto kao "Vuk sa Vol strita", ako si gledala film. Deluješ jako interesantno, da li bi izašla sa mnom na večeru? Ne moraš se oblačiti preterano elegantno, ni ja neću obući svoje "Prada" odelo, već nekog nižeg ranga. Ukoliko "klinknemo" da li bi volela da nam uplatim Egipat za letovanje, Tunis ili Tursku, pet zvezdica, naravno?" Daaaa, sve je to čovek napisao. Njegova doza "onlajn" samopouzdanja mi je bila neverovatna, uz to me je svakodnevno zvao oko desetak dana, gde smo vodili "dubokoumne" razgovore. Zato sam i pristala da se upoznamo.

pexels.com

 

Našli smo se na prestižnom splavu na Savi. Imao je markirano odelo, sve je vrištalo na njemu od brendova, baš kao neonska reklama. Došao je vidno preskupim jarko crvenim autom, čiju marku ne pamtim. Izgledao je preuštogljeno, previše gela, previše parfema, prefiše ispeglan, svega prefiše. Onda je usledila "večera" koja se svela na dva vina. Razbacivao se informacijama uglavnom oko toga koliko je uspeo u životu, dok su iza nas na licu mesta pekli meso kojim mi umalo nisu zapalili kosu i posluživali stolu iza nas.

Meso je zanosno mirislao. Predložila sam da naručimo, na šta je on rekao da je jako kasno i da zatvaraju kuhinju. Iako je kuhinja vidno još radila, rešio je da "krenemo nazad" i čak svratio do obližnje hamburgernice gde je sebi i meni kupio po pljesku. Ušli smo u njegov skup auto, gde se silno potresao da ne mrvimo, pa smo morali da izađemo ispred. Kiša je uveliko počela da pada, jeli smo hamburger, dok nam je voda curila niz vrat, a moj majonez je procureo i po mom najboljem kaputu. Gledala sam curi li i njemu, ali već ga je pojeo brzinom svetlosti. Tog trenutka mi je rekao da ipak mora hitno u stan, seo u auto i odmaglio. Jedva sam našla autobusku stanicu, do koje sam skroz pokisla, i dalje u neverici, sedela sam u busu koji nisam znala ni gde će da me odvede, ali samo što dalje od likova plave krvi, "aristokratskog porekla", prestižnog obrazovanja, a bez osnovnih manira i bilo koje harizme. Više ga nisam videla, ali čujem da i u blizu 50 godina "prodaje" priče po Tinderu o "Vuku sa Vol strita".

Belivukov fan

Pixabay

 

Da nesreća ne ide sama primer je drugi gospodin sa Tindera. Navodno je završio je FON, živeo je u Panami, i po Južnoj Africi, gde je radio kao konobar, i sve je to na profilu bilo dokumentovano fotografijama. Izuzetno duhovit, lep, pristojan, mojih godina. Pristala sam da izađemo na piće sledeće nedelje. Imala sam dosta njegovih fotografija i znala sam kako izgleda. Prišao mi je u kafiću čovek koga nikada nisam videla. Dečko sa fotografije je imao gustu crnu kosu i bradu, ovaj nije imao ni trag nekadašnje brade, nije čak imao ni kosu, a na glavi je imao čudne pečate od opadanja kose. Rekao je da to JESTE ON, samo se obrijao, stare su mu slike po Tinderu, a u međuvremenu mu je opala i kosa. Lik sa slike je bio mršav, i za to je imao rešenje, ugojio se, oko 40 kilograma. Lik sa slike je bio sitan i tamnog tena, naravno navodno, raskrupnjao se i "pobeleo". Kao vrhunac lik sa slike nije delovao da je visok, ali očigledno nisam imala "dobru procenu", kako me je ubedio ovaj neznanac. Uhvatila sam sebe da sedim sa likom sa kojim se jesam dopisivala, ali to uopšte nije ta osoba. Ne samo što nije ta osoba, već me ubeđuje da jeste! Nije pomenuo da je postavio tuđe fotografije, nije pomenuo fakultet, niti posao.

Došao je u trenerki u kojoj je bio celog dana, koja mu je spadala do pola kukova, pa mu je pola zadnjice vidno virilo. Kada je skinuo duks, imao je preko mišice ogromnu tetovažu crnog psa buldoga, na kojoj je pisalo "Partizan" i još neki detalji tipični za navijače i pripadnike Belivukovog klana. Svo vreme dok smo pili piće je izlazio ispred lokala, pošto je u kasnim satima dobijao "hitne pozive radi isporuke". Mislim da sam to veče bila srećna što sam došla kući sa oba bubrega, mada sam mu već rekla da mu se ne isplati da mi vadi bubreg, već ako mora da me "gepekuje", bar nek me proda u belo roblje, dok može! Izgledam vrlo solidno za svoje godine! Nadam se da je shvatio da je to bila šala. I dan danas milsim da sam mu ipak bila simpatična, pa mu je bilo žao da me "gepekuje".

Spartanac

Pixabay.com

 

Toliku količinu samopouzdanja nisam nikada u životu videla kod nekog muškarca. Moje visine, mojih godina, sličnog obrazovanja, ne toliko lep, ali hariznatičan, mio i drag. Zavodljiv osmeh, prelepi zubi, nekadašnji pripadnik Vojske Srbije. Sve je bilo bajno i sjajno dok me nije pitao koliko sam ih imala pre njega. Nisam shvatala da je to trik pitanje na kome mogu da padnem na testu, tako da sam rekla tačan broj. Znam, nisam Kleopatra, ali ipak imam godina koliko imam. Usledio je totalni šok!!! Rekao je da je, nažalost, tokom posla upoznao mnogo kvalitetnih žena, obrazovanih, lepih, savršenih skoro. Ipak to su žene koje su po njegovoj proceni imale "previše" muškaraca u životu, i on ne bi mogao to da podnese. I pored svega toga smo izašli. Izlazak je bio divan. Najlepši u protekle dve godine otkad sam sama. Sa svojih 180 cm i u štiklama, nikada ne bih primetila muškarca poput njega, da sam ga videla u nekom klubu, recimo. Ipak, tolika harizma, tolika duša, tolika borba u njemu!

Otišli smo u jedan poznati beogradski restoran gde smo ostali do zatvaranja. Skoro pet sati smo pričali, vreme je proletelo. Rekla sam mu da je preterano empatičan, da svetsku nepravdu oseća kao sopstvenu i da pokušava da promeni ceo svet, ali u manjini je. Da mi liči na spartanca iz filma "300". Razveden je dugo, ima sina koji je tinejdžer, bivša žena mu se udala ponovo, i četvrto dete je rodila baš na njegov rođenda. Prošao je sve u životu, a poslednje dve godine se okrenuo veri i crkvi. Mislila sam da je nemoguće, ali postali smo prijatelji. Svakodnevno se čujemo i savetujemo, i tako već pola godine. Jedno drugo gledamo isključivo prijateljskim očima i zahvalna sam što sam blagosloven za prijatelja više, baš poput njega.

Ja na Tinderu nisam našla ljubav, ali našla sam prijatelja, zato i dalje verujem u čuda!

 


 

Komentari (1)

Marijaa11

10.03.2022 23:30

Sjajno iskustvo. I ja sam bila na nekoliko dejtova preko Tindera, sam istovremeno koristila više sajtova i aplikacija. Sreću, tj moju Zverku, sam pronašla na sajtu Lepotica i Zver. Već par meseci smo zajedno. I moj je savet da ljudi se malo otvore i shvate da je upoznavanje preko interneta, u stvari, dobra stvar.