Brak i veze

ZA PRAZNIK BEZ GREŠKE: 8. mart ili još jedan udarac po džepu?

Slavite li Osmi mart i znate li koliko Vas on košta?

07.03.2022 21:00

ZA PRAZNIK BEZ GREŠKE: 8. mart ili još jedan udarac po džepu?
Pixabay.com

U svetu u kom se sve slavi, a posebno favorizuju strani praznici, Međunarodni dan žena svake godine sve više dobija na značaju. Da li svi pomahnitalo žurimo da bilo šta kupimo makar kao simboličan znak pažnje našim damama, i jesmo li svesni da sve one brinu za nas svakoga dana u godini, a ne samo tog Osmog marta?

Kako bi se muškarci osećali kada bi im dame jednom godišnje priredile raskošnu večeru pod svećama, sredile kuću i ceo dan ih slušale o njihovim problemima? Bilo bi im čudno, ma koliki znak pažnje dobili tog dana. Isto je tako i sa ženama. Ukoliko samo tog dana planirate da ih iznenadite, izvedete na večeru, poklonite pažnju ili ljubav, ne morate ni tada, ukoliko je to samo simbolično i reda radi. Ljubav je jednodimenzionalna, ne traži ništa zauzvrat i neprestano se daje. U tome je sva njena lepota i radost poklanjanja, a mi smo za vas istražili i koje su to grane koje će najviše profitirati na sam Dan žena.

Cveće

Pixabay.com

 

Uvek popularno cveće siguran je znak pažnje, i sa njime ne možete omanuti. Nije retkost da se mnoge cvećare otvaraju baš pred ovaj popularni praznik žena. Cene ruža na pijacama kreće se od 150 do 300 dinara po komadu. Ostali aranžmani koštaju od 800 dinara pa naviše, u zavisnosti od broja cveća. Oni koji žele svoju lepšu polovinu da zadive 101 ružom, moraće da plate oko 15.000 dinara. U zavisnosti od dekoracije, papira kojim se cveće dekoriše i ostalog materijala, cene varijaju. Svima je jasno da za stotinak dinara više nigde ne možemo ni čestitku da nađemo, pa zašto bi cena cveća bila iznenađenje, pogoto tokom praznika kada ono iznenada skače. Redakcija "Srećne republike" se i lično uverila na pultovima širom Beograda da je najjeftinije saksijsko cveće, koje se može naći po ceni već od 400 dinara

Slatkiši

Pixabay.com

 

 

Ukoliko ne poznajte dovoljno damu kojoj kupujete poklon, cveće i slatkiši će biti provereni recept. Navodno nema tog srca koje dobra čokolada nije istopila. U boljesnabdevenim marketima se već od 400 i nešto dinara mogu naći kvalitetnije čokolade od oiko 250 grama. Za one sa istančanijim ukusom tu su bombonjere raznog pakovanja i sastava, a najjeftinije se kreću od 600 dinara.

Parfemi

Pixabay.com

 

 

Naš savet je da ne kupujete parfem ženi koju ne poznajete. Ukoliko se pak odlučite za to, pokušajte da saznate malo više o njoj, kakva je, koju odeću nosi, koje doba dana voli, kakve ukuse preferira, koja boja joj je omiljena, sve to će vam pomoći pri odabiru parfema. Složićete se da nema ničeg goreg nego pokloniti voljenoj osobi miris koji ona i ne voli baš toliko. Na ovaj dan mnoge parfimerije daju različite popuste, dok je opšte poznato da za oko 5.000 dinara na sniženju možete naći uvek bar nešto odgovarajuće, zavisno od militraže i samog brenda.

Večera

Pixabay.com

 

Naš savet je da voljenoj dami darujete vreme koje ćete provesti sa njom. Ukoliko ste u strašnoj gužvi, slatko je poslati cveće i na kućnu adresu, ali je svakako mnogo lepše lično izvesti na večeru voljenu ženu. Ukoliko već ne možete bilo vremenski bilo finansijski da priuštite neki spa dan ili vikend koji se kreće od 6.000 dinara pa naviše, uvek možete uz neku hiljadu manje dragu osobu počastiti omiljenim obrokom, kvalitetnim vinom ili neobičnim desertom.

Ne zaborivite, delite i poklanjajte ljubav svakoga dana, ne samo za Osmi mart.

Uživajte!

 

 

 

 

Komentari (0)