Prava magija!

KEJT MIDLTON VOLELA JE SVOJI POROĐAJ! Vojvotkinja se porodila tehnikom hipnoporođaja i prepiručila bi je svima!

Tehnika hipnoporođaja mnogo je pomogla vojvotkinji od Kembridža, a evo zašto bi trebalo da razmislite o tome!

08.02.2022 20:12

KEJT MIDLTON VOLELA JE SVOJI POROĐAJ! Vojvotkinja se porodila tehnikom hipnoporođaja i prepiručila bi je svima!
pexels.com/printscreen

Porođaj je jedno od najtežiš i najlepših iskustava svake žene. Donošenje novog ljudskog bića na ovaj svet nije najlakši zadatak na svetu, ali svaku mamu ispunjava osećajem sreće i spokojstva. Ipak, koliko god svi znali da je to prelep trenutak, nekada je budućim mamama potrebno malo pomići oko donošenja deteta na svet da bi kroz taj proces prošle što lakše. 

Portal Srećna republika otkriva vam šta je hipnoporođaj, ali i kako je VojvotkinjI od Kembridža, Kejt Midlton, on pomogao. 

 

 

Hipnoporođaj je vrsta prenatalnog obrazovanja koji može značajno da promeni način razmišljanja o donošenju deteta na svet i da vam olakša porođaj. Ova tehnika odnosi se na način na kojim ćete se nositi sa kontrakcijama disanjem, ali i preuzimanjem kontrole u toku porođaja. 

Babica Bet Kit voli da pomaže budućim mamama, a redovno i preporučuje ovu tehniku porođaja kao jedan od načina da se osećate samopouzdanije prilikom rađanja:

- Mislim da je hipnoporođaj skoro važniji kada ste na bolničkoj jedinici koju vodi konsultant, jer se često osećate kao da morate da uradite ono što vam lekar kaže – osećate da su vam mogućnosti možda malo ograničenije. Uzmite svoje okruženje za rođenje... možete ponoviti stvarno lepo okruženje rođenja čak i u bolničkoj sobi. Uvek bih ohrabrivao mame da ugase svetla i koriste stvari poput esencijalnih ulja - posebno ako su koristile ulja tokom trudnoće. Stvari kao što je unošenje bajkovitih svetla da bi soba bila lepša. Možete koristiti projektor da stavite zvezde na plafon i napravite sobu nalik banji.

Ipak, iako ova tehnika može značajno da vas opusti prilikom rađanja, neophodno je da se o njoj posavetujete sa svojim ginekologom koji će vam dati dodatno objašnjenje da li je to nešto što će vam zaista olakšati. Porođaj je svakako naporan, a pretvaranje banje od njega, možda nije najpametnija ideja ukoliko ste imali problematičnu trudnoću ili imate rizičan poroođaj. 

 

 

Vojvotkinja Kejt Midlton za sve svoje porođaje odabrala je ovu tehniku, a nakon njih rado je razgovarala o tome. 

- Neću da kažem da je Vilijam stajao tamo i govorio mi slatke reči! Definitivno nije. Nisam mu ni tražila to. To je bilo nešto što sam želela da uradim za sebe. Videla sam moć toga, zaista, meditacija, dubokog disanja i sličnih stvari kojima vas uče o hipnoporođaju kada sam bila stvarno bolesna i zapravo sam shvatila da je to nešto nad čime mogu da preuzmem kontrolu, pretpostavljam, nad porođajem. Bilo je to izuzetno moćno- rekla je Kejt. 

Komentari (0)