Odlični saveti!

IMATE PROBLEMA SA SPAVANJEM? Možda vam pomognu KRALJEVSKI SAVETI!

Kraljica Elizabeta II, Kejt Midlton i Megan Markl svakako znaju kako da brinu o sebi!

25.01.2022 20:01

IMATE PROBLEMA SA SPAVANJEM? Možda vam pomognu KRALJEVSKI SAVETI!
printscreen/instagram.com

Nesanica postaje sve veći problem sa kojim se susreće sve više ljudi. Ipak, čini se da predstavnice Britanske kraljevske porodice ne znaju za taj problem. One svaku noć spavaju kako treba, a to uspevaju zdravim načinom života. Portal Srećna republika otkriva vam koje su tajne dobrog sna Kraljice Elizabete II, Kejt Midlton i Megan Markl

Kraljica Elizabeta

Kraljica Elizabeta ima dva saveta za sve koji žele da spavaju kao ona, a oba su vezana za opuštanje. Naime, Kraljica praktikuje samostalnu večeru jer, kako kažu nutricionisti, to je vreme kada bez ometanja možete porazmisliti o svemu što se desilo u toku dana i tako sprečiti da vas te misli opterećuju dok se prevrćete u krevetu.

Druga veoma bitna rutina za Kraljicu jeste šolja čaja pred spavanje. Ona voli da se posle napornog dana opusti u svojoj omiljenoj fotelji uz šolju čaja sa mlekom. Ova praksa deluje umirujuće na telo i olakšava da san dođe na oči, te vam svakako predlažamo da poslušate Kraljicin savet, uostalom ona sigurno zna šte je dobro za telo.

Kejt Midlton

Vojvotkinja od Kembridža od malih nogu ide na spavanje svako veče 22:30. Ona smatra da stabilan režim vaše telo dovodi do navike, te neće postojati ništa što će moći da ga spreči da dobije ono što mu je potrebno. Za stvaranje navike potrebno je oko 21 dan, a nakon tog dana ta navika biće vam toliko prirodna, da nećete moći da se odviknete. 

Za Kejt je vrlo bitno da večera bude rano, oko 18h, i da se svakodnevno dosta kreće. Ranije završavanje sa obrokom daje vašem telu sasvim dovoljno vremena da svari obrok pre spavanja, tako da vas stomak ne muči kada legnete u krevet, a šetanje u toku dana dovešće vaše telo do osećaja pozitivnog umora. 

Megan Markl

Popularna Megan Markl predstavlja jednu od ikona zdravog života koju prate mnogi mladi ljudi. Ona nema problema sa spavanjem zahvaljujući tome što svakodnevno poštuje tri svoje navike. Naime, Megan ustaje oko 4:15 svako jutro, tako da kada dođe vreme za spavanje dovoljno je umorna da bez problema zaspi. Nije neophodno da tako rano ustanete, ali ako uspete da se naterate da započetne svoji dan u ranijim časovima, sigurno ćete želeti u krevet već u 21h. 

Za Megan je takođe bitno da posle ustajanja, a pre nego što se prepusti svojim majčinskim obavezama i obavezama odrasle žene, odvoji malo vremena za sebe. U tom periodu Megan vežba jogu, koja joj pomaže da ostane u savršenoj fizičkoj, ali i mentalnoj formi. Ona, inače, ne konzumira ništa što u sebi sadrži kofein, što je takođe jedan od razloga, zbog kojih nema nikakvih problema sa spavanjem.

Komentari (0)