FONTANA MLADOSTI

BLISTAJTE KAO KEJT I MEGAN: OVO je eliksir mladosti prelepih vojvotkinja!

Megan Markl i Kejt Midlton zrače zdravom energijom kada god ih uslikaju a za to je očigledno zaslužan napitak koji piju skoro svakog jutra. Portal Srećna Republika vam otkriva tajnu mladosti i lepote čuvenih vojvotkinja!

30.12.2021 12:00

BLISTAJTE KAO KEJT I MEGAN: OVO je eliksir mladosti prelepih vojvotkinja!
Tanjug/AP

Kejt Midlton će sledećeg meseca napuniti 40 godina, a žene širom sveta žele da znaju koja je njena tajna blistave kože. Bilo je navoda da vojvotkinja od Kembridža voli da započne dan zelenim smutijem, a bivša kraljevska nutricionistkinja otkrila je i zašto ovi sastojci daju koži zdrav sjaj.

Priča se da Kejt voli da napravi smuti u kojem iskombinuje kelj, spirulinu, mača čaj, spanać, zelenu salatu, listove korijandera i borovnice, i to pije ujutru. Bivša kraljevska nutricionistkinja Dženifer Hanvej govorila je o prednostima koje donose sastojci u smutiju i kako oni mogu poboljšati nečiju kožu.

- Možete potrošiti stotine i stotine funti na tretmane kože, proizvode i negu lica, ali ako se ne hranite kako treba, nikada nećete moći da iskoristite prednosti, jer smo mi bukvalno ono što jedemo. Razmišljajte o svojoj ishrani kao o gradivnim blokovima svog tela. Ishranom je definitivno moguće postići bolju kožu iznutra na ćelijskom nivou - rekla je Dženifer.

- Kejt unosi tonu antioksidanasa kroz smuti, tonu vitamina i minerala i tonu vlakana, što predstavlja moćan faktor za sveukupno zdravlje. Sve, od kelja do lisnatog zelenila je zaista odličan izvor hranljivih materija -objašnjava stručnjak prednosti ovog smutija.

Dženifer bi, međutim, napravila neke promene kako bi osigurala da smutiji ispunjavaju sve potrebe u ishrani.

- Dodala bih i neke proteine odličnog kvaliteta i neke zdrave masti, što bi upotpunilo taj smuti u zaista odlično izbalansiran doručak - objasnila je ona.

Ali kakvog je ukusa taj smuti?

- Možda će imati ukus kao da ližete unutrašnjost akvarijuma. Ovaj smuti je potpuno prepun antioksidanasa koji se bore protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, toksinima iz životne sredine koji kradu naš prirodni sjaj - objasnila je Dženifer sve mane i prednosti ovog napitka.

Dženifer je imala još jedan savet za sve koji žele da primene način ishrane koji je odobrila kraljevska porodica, a to je da se jednostavno usredsrede na kvalitet hrane, da se potrude da unose proteine u svakom obroku i da postaraju da „jedu namirnice u svim bojama duge“.

Kraljevska porodica nesumnjivo ima na raspolaganju najbolje sastojke za svoje obroke. A Dženifer je naglasila da je moto „kvalitet iznad kvantiteta“ važan ako želite da postignete taj sjaj i iznutra i spolja.

- Ako ne spavate, nećete dobro jesti sledećeg dana, nećete imati najbolje moguće rezultate i bićete dehidrirani - Dženifer se osvrnula i na uspostavljanje rutine spavanja.

Nutricionistkinja je takođe podstakla svoje klijente da razmišljaju o fitnesu, ishrani, spavanju, upravljanju stresom i blagostanju kao jednoj celini.

- Ne možemo da odvojimo fizičko zdravlje od mentalnog zdravlja - rekla je Dženifer za Hello!.

Kejt nije jedini član kraljevske porodice koji favorizuje ovaj zdrav napitak. I Megan Markl ima “smuti od poverenja”. Vojvotkinja od Saseksa kombinuje proteinski prah, smrznute borovnice, cimet, čia semenke, bademovo mleko i kokosovu vodu i ove sastojke muti u blenderu dok testura ne postane glatka, piše portal express.co.uk.

- Isto radim i sa smrznutim mangom, malo limete, umesto cimeta stavim kurkumu i samo koristim kokosovu vodu - rekla je Megan o svojim omiljenim sastojcima još 2015. godine. Kurkuma je inače poznata po svojim neverovatnim lekovitim svojstvima.

 

Komentari (0)