Čuvajte se!

POSAO OD KUĆE UTIČE NA STOPALA! Evo kako da ih zaštitite!

Mnogo sedenja i neadekvatna nega mogu dovesti do bola u stopalima!

07.02.2022 17:14

POSAO OD KUĆE UTIČE NA STOPALA! Evo kako da ih zaštitite!
pexels.com

Mnogi ljudi su u prethodne dve godine prešli na rad od kuće, odustali od odlaska u teretanu i okrenuli se kućnoj verziji vežbanja i prestali da se kreću koliko su se kretali ranije. Ovo odsustvo pokretljivosti značajno utiče na naše telo i dovodi do toga da češće osetimo bol u mišićima ili kostima.

Čini se da su stopala najviše ispaštala zbog promene načina života, a portal Srećna republika otkriva vam šta bi trebalo da radite da biste se otarasili bola u stopalima.

Nosite odgovarajuću obuću za treninge

Bilo da trenirate kod kuće ili se odlučite za teretanu bitno je da odaberete odgovrajuću obuću z avaš trening. Vrlo je bitno da vam patike budu, dovoljno dugačke i široke za vaše stopalo, ali i dovoljno mekane, odnosno tvrde za sport kojim se bavite. Posavetujte se  sa vašim lekarom i trenerom ne biste li otkrili kakve patike treba da nosite.

Treba li da nosite cipele po kući?

Da! Parket koji imate u kući veoma je tvrd i za stopalo je isti kao da hodate po betonu, iz tog razloga bitno je da i po kući nosite obuću koja će odgovarati vašem stopalu kao što biste nosili na putu do kancelarije ili u kancelariji. Nemojte birati ni one papuče sa pretankim đonom jer je njihov efekat isti kao da ste bosi.

Kako da se dovoljno brinemo o stopalima?

Jasno je da danas nije tako lako posvetiti se izlascima i vežbanju, ali vam savetujemo da se ipak odlučite da vežbate i više i šetete više. Odvojite petnaest minuta svakog dana da se prošetate po svom kraju i vaša stopala biće vam zahvalna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)