VIP saveti

ŠOKANTNA PROMENA: Bojana otkrila kako je i koliko oslabila

Bojana Stamenov probušila kašiku onda kada joj je zdravlje postalo ugroženo, a to je bila njena najbolja odluka

07.03.2022 16:00

ŠOKANTNA PROMENA:  Bojana otkrila kako je i koliko oslabila
Dragan Kadić

Bojana Stamenov je pevačica raskošnog glasa koja nas je predstavljala na Evroviziji 2015. godine. Ona ne krije da je imala čak 185 kilograma, i da je dosadašnjim treninzima i režimom ishrane u roku od svega godinu dana smršala neverovatnih 70 kilograma. Cilj joj je da se svede makar na broj kilograma ispod 100 i da jednoga dana obuje čizme preko kolena.

- Moj prvi cilj bio je da damo svemu ovome godinu dana, dok sada imam ideju da vidim dvocifren broj na vagi, a to znači 99 kilograma, za sve one kojima to nije jasno. Videćemo kako ću ja tad izgledati jer ja nisam znala ni kako ću izgledati sa 70 kilograma manje! I dalje sam krupna, ali nekako taj dvocifreni broj kad budem ugledala na vagi, ako vatromet vidite nekad iz pravca Zvezdare – to sam ja! Sada se osećam lepo, a ako doživim da obujem kožne čizme iznad kolena, ništa više ne moram u životu - rekla je pevačica u emisiji "Ordinacija" na RTS-u.

 

 

Dosadila joj šala na sopstveni račun

Bojana je često je umela da se našali na svoj račun, i da zatraži recimo "stolicu više" kada negde gostuje. Priznaje da je zbog prirode posla kojim se bavi umela da preskače obroke, zaboravi da jede, da se nije hranila zdravo, niti vodila računa o posledicama koje bi prekomerna kilaža mogla da napravi. Prihvatila je sebe, kako kaže, "kao debeljucu" i nije imala problem sa tim, sve dok nije odstranila žučnu kesu i dobila šećer čak 27,7. Glavna posledica bio joj je oslabljen vid, a sve to palilo je crveno lampicu nad njenom glavom da joj je zdravlje ozbiljno narušeno.

- Kada sam prvi put otišla na endokrinologiju, rekla sam doktorki: "Ja se izvinjavam što Vas ne gledam, bukvalno gledam negde u praznu tačku. Jako sam nervozna jer ne vidim dobro, i ne mogu da gledam u ljude, mutni su, mene to čini još nervoznijom." Doktorka me je pustila da joj ispričam svoje nervoze i tako je sve počelo - prisetila se gošća emisije.

 

Sada se osećam kao milion dolara

Iako je Bojana već gostovala u ovoj emisiji, voditeljka Marija Popović i ona su se ponovo zvanično upoznale, budući da je pevačica drastično smršala i sada izgleda potpuno drugačije.

- Osećam se daleko lakše, bolje, psihički bolje, fizički, o tome da i ne pričam, baš kao milion dolara - rekla je Bojana, dok se studijom RTS-a prolomio gromki aplauz.

Pevačica je istakla da ima 35 godina, da joj dosadašnji procesi mršavljenja, kao i dijete i nutricionisti nisu dali veće rezultate. U početku je želela da uradi operaciju smanjivanja želuca, ali život je imao druge planove za nju. Tako je upoznala svog trenera, Nemanju Todorovića, bez koga dalji proces mršavljenja ne bi mogla sada ni da zamilsi. Režim je podrazumevo smanjenje kalorija, izbacivanje hleba i drugih ugljenih hidrata, vežbanje, ali i pravljenje svakodnevnog ličnog dnevnika.

- Svakoga dana sam bila dužna da ispostavljam izveštaje, da raportiram kad sam zaspala, kad sam se probudila, šta je bilo za doručak, ručak, večeru. Da li sam imala neki stres ili nešto, da li je PMS, kad je, i slično. U početku sam se pitala da li je realno da ja sad treba da pišem nekome kad sam spavala, šta sam jela - iskrena je Stamenova.

Ništa bez ličnog trenera

Nemanja Todorović je trener koji je Bojani pružio podršku, motivaciju, ali po njenim rečima, umeo je da bude nekad i vrlo strog ukoliko mu ne bi puna dva dana pisala detaljne izveštaje.

- Ono što ja radim, je da ljudima pomognem da stvore disciplinu koja vodi stvaranju navika. Bojana ima tri treninga snage nedeljno. Moram da je pohvalm, pošto što ona baš neće da priča o tome, ali je pravi vojnik što se tiče discipline. Osim u situacijama kada nije bila u Beogradu, nije propustila gotovo nijedan trening. Cilj nam je još manji broj kilograma, a potom i održavanje željene kilaže - objasnio je trener Nemanja.

Bojana je "zakazala" sledeće gostovanje ovoj emisiji za godinu dana, a svi se nadamo da ćemo je tada videti u kožnim čizmama preko kolena, baš onako kako je i sama zamislila. Ukoliko je ona to uspela, zašto ne bi mogla i ti?

Komentari (2)

Zveki

07.03.2022 19:38

Gde je bre poletela ova Bojana kada je još predebela. Brat bratu mora skinuti bar jos 50 kila da bi uskladila visinu i težinu.

Snezana

09.03.2022 14:11

BRAVO BOJANA ! SAMO NAPRED, ZELIM TI DA POSTIGNES ONO STO TI ZELIS!