Odrasli

I SIT I FIT: Ovih 9 namirnica smanjuju apetit!

Ukoliko vas muči osećaj stalne gladi ili vam se uvek čini da niste dovoljno pojeli a vaga tvrdi suprotno, pokušajte da uključite neke od ovih namirnica u ishranu.

05.03.2022 13:30

I SIT I FIT: Ovih 9 namirnica smanjuju apetit!
Srećna republika

Ukoliko želite da obuzdate svoj apetit i da se hranite malo zdravije a niste sigurni koje namirnice bi bile pravi izbor, budite bez brige. Portal Srećna Republika vam otkriva 9 magičnih sastojaka koji će vam u ovome pomoći.

1. Kafa

Ova topla tečnost ispunjava vaš želudac i na taj način umanjuje glad. Osim toga, kofein iz kafe takođe ubrzava metabloizam i produžava osećaj sitosti.

2. Jabuka

Pektin koji se nalazi u jabukama pomaže da se nivo šećera u krvi održi na prihvatljivom nivou, što za uzvrat suzbija osećaj gladi.

pexels.com

Jabuka

3. Žitarice

Tajna žitarica se nalazi u bogatstvu vlakana, za koja se zna da će zasiti vaš stomak prilično dugo. Stoga će činija kvalitetnih žitarica koje pojedete za doručak držati vaš apetit duže pod kontrolom.

4. Crna čokolada

Naučna istraživanja dokazuju da stearična kiselina, koju crna čokolada sadrži, ima bitnu ulogu za Vaš probavni sistem i pomaže da se izborite sa gladi.

pexels.com

Crna čokolada

5. Badem

Kada ogladnite između obroka, pojedite šaku sirovih badema i biće vam lakše. Bademi će vas zasititi, bez neželjenih kalorija. Izbegavajte prerađene, posoljene i začinjene bademe.

6. Ljuti sos

Što se tiče čili sosa kao sredstva za suzbijanje apetita, ljuto je zakon. Pikantan ukus vas sprečava da se prejedete i pomaže vam da duže ostanete siti!

7. Batat

Batat ili slatki krompir je namirnica koja sadrži posebnu vrstu skroba koji se odupire digestivnim enzimima. Na ovaj način hrana ostaje duže u stomaku i zbog toga ćete duže biti siti.

8. Jaja

Hormon grelin deluje na suzbijanje apetita, a jaja sadrže mnogo grelina. Jaja su takođe bogat izvor proteina što ih čini odličnom opcijom za doručak.

pexels.com

Losos

9. Losos

Losos sadrži mnoge zdrave masti u vidu omega-3 masnih kiselina i takođe je bogat proteinima. To ga čini sjajnim izborom za bilo koji obrok i namirnicom koja će vam pomoći da kontrolišete glad.

Komentari (0)