Vežbanje

RECITE ZBOGOM MENSTRUALNIM GRČEVIMA! Deluje neverovatno, ali ovo odmah deluje!

Kada dođu oni dani u mesecu skoro svaka žena je u agoniji od bolova koje ciklus donosi sa sobom. Umesto što biste popili tabletu ili se zatvorili u mračnu sobu dok sve ne prođe, probajte vežbe koje vam fizioterapeut predlaže!

27.02.2022 11:00

RECITE ZBOGOM MENSTRUALNIM GRČEVIMA! Deluje neverovatno, ali ovo odmah deluje!
tiktok/printscreen- scrambledjam

Iako vam je vežbanje i fizička aktivnost poslednja stvar na pameti dok se borite protiv menstrualnih grčeva, fizioterapeuti savetuju da je upravo ovo najbolji način da se odagnaju bolovi. A portal Srećna Republika vam predstavlja o kojim vežbama se tačno radi.

Ove spasonosne poze je svetu otkrila dortorka Ališa Džefri-Tomas, koja je fizioterapeut iz Masačusetsa. Ona u svojim izuzetno korisnim snimcima koje objavljuje na društvenoj mreži TikTok daje ljudima pregršt saveta koji poboljšavaju njihovo držanje tela i sveopšte zdravlje.

tiktok/printscreen- scrambledjam

Dečja poza

Prva poza je dečja poza. Ljubitelji joge je verovatno dobro poznaju, a radi se tako što kleknete na pod sa kolenima u širini kukova, zatim spustite gornji deo tela između kolena, ispružite ruke ispred sebe sa dlanovima okrenutim dole, piše portal Metro.

 

 

Sledeća poza je poza goluba. Ova poza je kraljica zdravih kukova. Kleknete na sve četiri. Levim kolenom iskoračite, a levo stopalo položite preko desne noge na tlo. Desnu nogu ispružite prema nazad. Spustite gornji deo tela i oslonite ga na laktove ili čelo.

Treća poza je poza mačke. Postavite se na sve četiri. Kolena bi trebalo da budu u širini kukova. Sa udahom, podignite bradu i zabacite glavu unazad, gurnite pupak prema dole i podignite donji deo kičme. Stegnite zadnjicu. Sa izdahom, bradu spustite na grudi, a leđa podignite prema gore koliko god možete, opustite zadnjicu.

tiktok/printscreen- scrambledjam

Poza noge uza zid

Poslednja poza pordazumeva da noge uspravite uza zid dok ležite na leđima sa rukama na stomaku. Fizioterapeutkinja preporučuje držanje svake poze oko jedan minut, uz duboke, lagane udisaje i izdisanje pet do sedam sekundi. Nije ni čudo što su u komentarima na ovaj snimak mnoge žene nahvalile ove vežbe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)