Pancerote iz rerne su uvek odličan izbor za brzi obrok, naročito ako okupljate porodicu ili prijatelje. Donosimo vam najednostavniji recept za njih a verujemo da ćete ih iznova i iznova spremati.
Sastojci:
- 300 g brašna
- čaša vode
- čaša mleka
- kašika ulja
- malo soli
- kašika suvog kvasca ili pola kocke svežeg
- ajvar
- sir
- pesto sos (ukoliko imate ili volite)
- kulen ili salama
- susam, čia,origano ili kim
- jedno jaje
Priprema:
U posudu usuti brašno, dodati kvasac, ulje i so i umesiti ga sa mlekom i vodom. Dodavati povremeno, u zavisnosti od potrebe još malo mleka da se testo lepo umesi. Kada je testo formirano u jednu veću kuglu, pokriti ga krpom ili poklopcem i ostaviti da naraste oko pola sata. Naraslo testo podelimo na stolu na četiri jednaka dela, odnosno razmesimo u četiti kugle. Ostaviti ih pet minuta a zatim razvući jednu po jednu u krug prečnika oko 25cm. Na svakoj razvučenoj podlozi od testa, na jednoj polovini redom dodavati i premazati: ajvar, pesto sos, sir i zatim poređati iseckani kulen ili salamu(nekoliko parčića). kada ste to uradili preklopite pancerotu, viljuškom povežete po ivici krajeve. Zatim premažete svaku pancerotu prethodno umućenim jajetom. Preko pospete susam, origano ili kim u zavisnosti od toga šta volite. Stavite u rernu da se peče na 250'. Prijatno!
Komentari (0)