Slatkiši

NEODOLJIVI BISKVIT KOLAČ! Morate ga probati

Znamo da su praznici prošli i da vam je dosta šećera i slatkog ali zašto ne biste napravili ovaj predivan kolač koji će vaši ukućani voleti?

28.04.2022 08:00

NEODOLJIVI BISKVIT KOLAČ! Morate ga probati
Srećna republika

Možda ste na dijeti ili vam je slatkiša "preko glave", ali donosimo vam recept za predivan kolač koji možete praviti u svakoj prilici. Ne samo što lepo izgleda, on je i preukusan i verujemo da će se naći kod domaćica na spisku sltkiša koje će praviti sa zadovoljstvom.

Sastojci:

8 jaja

2 šolje šećera (šolje za mleko, belu kafu)

2 šolje jogurta

1 1/2 šolja ulja

2 1/2 šolje brašna i 1 do 2 kašike preko

1-2 kašike kakaa

prašak za pecivo

sećer u prahu

Srećna republika

Dekorisan kolač sa šećerom u prahu odozgo

 

Priprema:

Umutiti cela jaja, a možemo i odvojiti belanca od žumanaca. Dodati šećer, jogurt, ulje a zatim sa žicom sjediniti i brašno i prašak za pecivo. Pleh 45×45 obložiti pek papirom ili uljem i izliti pripremljenu smesu. Ostaviti vrlo malo smese u posudi i u njoj dodati kakao. Izliti smesu sa kakaom preko prve smese i povući površinski čačkalicom ili viljuškom praveći različite šare na površini smese za biskvit. Prethodno zagrijati rernu na 250°C. Staviti kolač u rernu i peći ga 7 minuta na 250°C, zatim smanjiti temperaturu na 200°C peći ga 10 minuta a zatim jos 5minuta na 150°C. Ohlađeni kolač izrezati na štanglice i posuti ga sećerom u prahu. Prijatno!

Srećna republika

Kolač spreman za konzumiranje

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)