RAJSKA VOĆKA!

IZBEGNITE OVU GREŠKU: Evo zašto PARADAJZ ne bi trebalo držati u frižideru!

Mnogi ljudi čuvaju paradajz u frižideru. Ipak, postoje razlozi zašto njemu nije mesto na niskim temperaturama.

06.02.2022 11:18

IZBEGNITE OVU GREŠKU: Evo zašto PARADAJZ ne bi trebalo držati u frižideru!
pexels.com

Nekoliko stručnjaka je otkrilo zašto paradajz ne bi trebalo držati u frižideru, a portal Srećna Republika vam prenosi ove stručne savete.

Na prvom mestu, kada držite paradajz u frižideru, niske temperature razbijaju njegove ćelijske membrane, ostavljajući vam namirnicu kašastog i neprijatnog ukusa.

pexels.com

Paradajz u frižideru

Pored toga, paradajz može da apsorbuje mirise iz vašeg frižidera, što negativno utiče na njegov kvalitet i ukus. Umesto da ga ubacite u frižider, trebalo bi da ostavite paradajz na sobnoj temperaturi, bez obzira da li je zreo ili ne.

Što se tiče paradajza koji ste već načeli, preporučuje se da ga umotate i čuvate u frižideru, savetuje portal marthastewart.com. Paradajz će biti najboljeg ukusa ako ga izvadite iz frižidera čak 30 minuta pre jela kako biste ga vratili na sobnu temperaturu.

pexels.com

Crveni paradajz

Međutim, ne dozvolite da paradajz isečen na kockice stoji predugo, jer ukoliko ga previše dugo ostavite na sobnoj temperaturi, ona će dovesti do njegovog sušenja. Posle nekoliko dana, dopola pojedeni paradajz u frižideru treba ili iskoristiti ili staviti u zamrzivač.

pexels.com

Šareni paradajz

Čuvajte nezreo paradajz okrenut naopačke na sobnoj temperaturi da bi potpuno sazreo. Ako ih čuvate sa stabljikom nadole, paradajz će ostati sočan i pun ukusa a na ovaj način ćete izbeći i da mu ljuska postane smežurana.  

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)