Da poližeš prste

Ćureći uštipci u sosu od paradajza

Ljubitelji mesa i raznih sosova će uživati u ovom specijalitetu od ćuretine.

22.10.2021 12:07

Ćureći uštipci u sosu od paradajza
Pixabay.com

Iako je ovo jelo prava gozba za oči i stomak, za njegovu pripremu Vam nije potrebno veliko kulinarsko umeće. Zato zavrnite rukave i pravac kuhinja.

Sastojci:

  • 350 g mlevenog ćurećeg belog mesa
  • kašičica suvog origana
  • kašičica semena komorača
  • veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • kašika paradajz-pirea
  • 400 g paradajz-pelata
  • 2 kašičice šećera
  • 150 g mocarele
  • 25 g čedar sira
  • maslinovo ulje
  • so i biber

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte mlevenu ćuretinu, origano, seme komorača, so i biber. Vlažnim rukama odvajajte kuglice veličine oraha i oblikujte male uštipke.

Zagrejte ulje u većem i plićem tiganju koji može da ide i u rernu, pa pecite uštipke od mesa dok ne porumene i odlažite ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. U istom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk, izgnječeni beli luk, pire od paradajza, seckani paradajz-pelat i šećer.

Kuvajte sos oko 10 minuta, začinite solju i biberom, pa ubacite ćureće uštipke, prekrijte ih listićima mocarele i rendanim čedar sirom. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok jelo lepo ne porumeni i dok se ne uhvati korica.

Pixabay.com

Napravite sočne cufte u paradajz sosu

 

 

Komentari (0)