Iako je ovo jelo prava gozba za oči i stomak, za njegovu pripremu Vam nije potrebno veliko kulinarsko umeće. Zato zavrnite rukave i pravac kuhinja.
Sastojci:
- 350 g mlevenog ćurećeg belog mesa
- kašičica suvog origana
- kašičica semena komorača
- veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- kašika paradajz-pirea
- 400 g paradajz-pelata
- 2 kašičice šećera
- 150 g mocarele
- 25 g čedar sira
- maslinovo ulje
- so i biber
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte mlevenu ćuretinu, origano, seme komorača, so i biber. Vlažnim rukama odvajajte kuglice veličine oraha i oblikujte male uštipke.
Zagrejte ulje u većem i plićem tiganju koji može da ide i u rernu, pa pecite uštipke od mesa dok ne porumene i odlažite ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. U istom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk, izgnječeni beli luk, pire od paradajza, seckani paradajz-pelat i šećer.
Kuvajte sos oko 10 minuta, začinite solju i biberom, pa ubacite ćureće uštipke, prekrijte ih listićima mocarele i rendanim čedar sirom. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok jelo lepo ne porumeni i dok se ne uhvati korica.
Komentari (0)