Vaše je samo da iseckate povrće i meso po želji i pustite da se ono pretvori u najukusniji obrok i to jo na kašiku.
Od sastojaka možete da kombinujete svo povrće koje vam je na raspoloaganju, a to važi i za začine kojim ćete od ovog jela napraviti pravu rapsodiju ukusa.
Sastojci:
- 500 g mesa (po izboru)
- tikvica
- 3 paprike
- kg krompira
- 1/2 kg šargarepe
- kg crnog luka
- glavica belog luka
- aleva paprika
- biljni začin
- so, biber
- mleveni začini (bosiljak, peršun, majčina dušica...)
- 4 lovorova lista
- ulje
- voda
Priprema:
Luk očistite, iseckajte i sipajte u lonac za kotlić zajedno sa 2 šolje ulja i stavite na vatru da se izdinsta. Čim postane staklast, dodati meso iseckano na kockice da se uprži. Zatim, dodati i svo povrće iseckano na kockice i naliti vodom da tečnost bude 2 prsta iznad povrća i pustiti da proključa. Dodavati začine po želji i ostaviti da se krčka. Povrće i meso su u suštini brzo gotovi, ali je čar kotlića da se krčka što duže, dok društvo dobro ne ogladni, tako da će za konzumaciju biti potrebno mnogo manje vremena.
Prijatno!
Komentari (0)