Srećna Republika donosi recept za meso koje je dobilo naziv Argentinski ćevap, iako nema mnogo veze sa Argentinom. Uživaćete u njegovim ukusima i veoma brzo će vam postati omiljeno na trpezi.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 jaja
- 100 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/2 praška za pecivo
- 300 g krompira
za preliv:
- 100 ml kisele pavlake
- 100 ml jogurta
- 100 ml majoneza
- 1-2 čena belog luka
- malo soli, bibera, origana
Priprema:
Mleveno meso pomešati sa rendanim crnim i belim lukom, 2 žumanceta i praškom za pecivo. Začiniti solju, biberom i suvim biljnim začinom. Dodati 5-6 kašika prethodno skuvanog i ispasiranog krompira. Ostaviti da malo odstoji. Za to vreme umutiti belanca u čvrst sneg. Vlažnim rukama oblikovati ćevape, uvaljati u sneg od belanaca i pržiti u vrelom ulju.
Pržene ćevape odlagati na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Preliv napraviti od umućene pavlake, jogurta i majoneza začinjene solju, biberom i origanom.
Uživajte u nedeljnom ručku!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)