Jela sa mesom

Idealan NEDELJNI RUČAK: Recept za argentinski ćevap

Donosimo vam nov recept za meso koje ćete upravo na ovakav način obožavati, a uz njega možete da dodate prilog po želji.

14.08.2022 08:00

Idealan NEDELJNI RUČAK: Recept za argentinski ćevap
Pixabay.com

Srećna Republika donosi recept za meso koje je dobilo naziv Argentinski ćevap, iako nema mnogo veze sa Argentinom. Uživaćete u njegovim ukusima i veoma brzo će vam postati omiljeno na trpezi.

Sastojci:

za preliv:

  • 100 ml kisele pavlake
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml majoneza
  • 1-2 čena belog luka
  • malo soli, bibera, origana

Priprema:

Mleveno meso pomešati sa rendanim crnim i belim lukom, 2 žumanceta i praškom za pecivo. Začiniti solju, biberom i suvim biljnim začinom. Dodati 5-6 kašika prethodno skuvanog i ispasiranog krompira. Ostaviti da malo odstoji. Za to vreme umutiti belanca u čvrst sneg. Vlažnim rukama oblikovati ćevape, uvaljati u sneg od belanaca i pržiti u vrelom ulju.

Pržene ćevape odlagati na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće. Preliv napraviti od umućene pavlake, jogurta i majoneza začinjene solju, biberom i origanom.

Uživajte u nedeljnom ručku!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)