Jela sa mesom

RUČAK KOJI ĆE SVI VOLETI: Pileća krilca sa pečurkama

Ukoliko ne znate šta ćete za ručak, uvek isprobana metoda je pečeno meso sa povrćem. Srećna Republika vam predlaže da pileća krilca zapečete sa krompirom i pečurkama.

19.05.2022 08:00

RUČAK KOJI ĆE SVI VOLETI: Pileća krilca sa pečurkama
Pixabay.com

Pileća krilca svi volimo da jedemo, a evo jednog od načina na koji možete da ih pripremite.

Sastojci:

  • 900 g pilećih krilca
  • 900 g krompira
  • 300 g šampinjona
  • velika šargarepa
  • 20 g suvih pečuraka
  • kašika mešavine začina
  • polovina kašičice mlevene paprike
  • polovina kašičice soli
  • trećina kašičice bibera
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Operite krilca, osušite i stavite u činiju.

Začinite mešavinom začina: mlevenim biberom, izgnječenim belim lukom i maslinovim uljem pa sve dobro promešajte.

Suve pečurke prelijte sa 70 ml vrele vode, pa procedite.

Krompir i šargarepu očistite, prelijte vodom, pa kuvajte oko 5 minuta. Potom procedite.

 Stavite ih u posudu za pečenje ili vatrostalnu posudu, premazanu prethodno sa vrlo malo ulja.

Začinite mešavinom svih začina.

Preko poređajte narezane šampinjone, pa pospite sitno seckanim pečurkama.

Potom preko stavite krilca prethodno začinjena.

Pokrijte folijom i pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.

Skinuti foliju, smanjiti temperaturu na 190 stepeni i pecite još 20 minuta, dok krilca ne porumene.

Dodajte kečap ili majonez, sezonsku salatu i uživajte.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)