Jela bez mesa

BUKOVAČA SA MASLACEM I BELIM LUKOM: Obrok koji će probuditi sva vaša čula

Fantastičan obrok od bukovače u kojem ćete uživati i vi i vaši gosti.

15.09.2022 15:17

BUKOVAČA SA MASLACEM I BELIM LUKOM: Obrok koji će probuditi sva vaša čula
Pixabay.com

Jela od bukovače poslednjih godina sve su popularnija u Srbiji, posebno jer su odlična zamena za mesni obrok. Odličnog su ukusa, lako se pripremaju, a veoma su pristupačnih cena i mogu se naći u svim većim marketima.

Bukovača se odlično kombinje sa drugim namirnicama, te je obrok od bukovače sa maslacem i vinom za kratko vreme osvojio srca svih gurmana.

 

Sastojci:

  • 300 g bukovače
  • 2-3 čena narednanog belog luka
  • 100 g belog vina
  • nekoliko sitno iseckanih grančica mirođije
  • 50 grama maslaca
  • so i biber po želji
  • Ulje za prženje

Priprema:

Bukovaču operite, posolite i pospite narendanim belim lukom. Poređajte pečurke u tiganj sa zagrejanim uljem  i prelijte ih belim vinom, pa ih dinstajte dok ne ostanu samo na masnoći. Nakon toga, ukusne pečurke na maslacu pržite sa obe strane. Prilikom serviranja, bukovaču u maslacu sa belim vinom i belim lukom pospite seckanom mirođijom.

Prijatno!

Komentari. (0)