Jela od bukovače poslednjih godina sve su popularnija u Srbiji, posebno jer su odlična zamena za mesni obrok. Odličnog su ukusa, lako se pripremaju, a veoma su pristupačnih cena i mogu se naći u svim većim marketima.
Bukovača se odlično kombinje sa drugim namirnicama, te je obrok od bukovače sa maslacem i vinom za kratko vreme osvojio srca svih gurmana.
Sastojci:
- 300 g bukovače
- 2-3 čena narednanog belog luka
- 100 g belog vina
- nekoliko sitno iseckanih grančica mirođije
- 50 grama maslaca
- so i biber po želji
- Ulje za prženje
Priprema:
Bukovaču operite, posolite i pospite narendanim belim lukom. Poređajte pečurke u tiganj sa zagrejanim uljem i prelijte ih belim vinom, pa ih dinstajte dok ne ostanu samo na masnoći. Nakon toga, ukusne pečurke na maslacu pržite sa obe strane. Prilikom serviranja, bukovaču u maslacu sa belim vinom i belim lukom pospite seckanom mirođijom.
Prijatno!
Komentari (0)