Ako ste štediša, pa ste cenu jedne tegle pretvorile u novac za koji biste kupile potreban materijal za turšiju, onda drage domaćice znate da je najjednostavniji način da sami pripremite zimnicu. Za domaću turšiju ne treba vam puno vremena i truda, a biće nezaobilazna na vašim trpezama. Evo kako da je pripremite po starom dobro proverenom receptu.
Sastojci:
- desetak paprika (pomešajte crvene i zelene)
- zeleni paradajz
- paradajz paprika (ako želite)
- karfiol
- šargarepa
- litar sirćeta
- 3 l vode
- 250 gr šećera
- 150 gr soli
- kesica konzervansa
- kesica vinobrana
Priprema:
U jednu veliku šerpu sipati vodu, a zatim sirće i dodati so, šećer i konzervans i vinobran. Dobro promešati. Nema kuvanja. U tegle ili bure poređati povrće - paprike, karfiol i sve navedeno i dolivati tom tečnošću dok se ne pokrije vrh. Staviti plastiku koja služi da bi fiksirala povrće. Ako su u pitanju tegle, prekriti ih providnim celofanom i poklopiti poklopcem. Staviti na predviđeno hladno mesto.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)