Jela bez mesa

ONA JE POPUT PICE, PA I BOLJA! Oduševiće vas italijanska fokača po domaćem receptu!

Uz nju vam nije potrebno ništa od drugih namirnica i dodataka, već samo dobar apetit.

05.10.2022 08:01

ONA JE POPUT PICE, PA I BOLJA! Oduševiće vas italijanska fokača po domaćem receptu!
FOTO: Dženeta Resili

Ako ste se uželeli domaćeg peciva, ali delimično pravljenog po italijanskoj recepturi, ovaj hleb je za vas. Fokača, koja je poslednjih godina dobila na popularnosti jer izgledom podseća na picu, može biti daleko ukusnija od tog svetski poznatog specijaliteta. Ako ste raspoloženi da vam dom ovih dana zamiriše na domaći sveže pečen hleb, evo savršenog recepta za vas.

Sastojci:

  • 600gr brašna
  • kašičica i po soli
  • pola kašičice šećera
  • kesica kvasca
  • pola šolje maslinovog ulja
  • oko 600ml vode
  • mala šolja mleka
  • crveni luk
  • susam i krupna so
  • pesto sos

FOTO: Dženeta Resili

Fokača je hleb za sva čula

Priprema:

Postepeno ubaciti sve suve sastojke u veliku posudu i lagano umesiti testo koje treba da odstoji oko pola sata. Kada se udvostruči, prebaciti ga u pleh i razvući, a onda ostaviti još malo da nadođe i rukama napraviti rupe po njemu. U napravljene prostore ubaciti maslinovo ulje, crveni luk, susam, pesto sos i malo krupne soli.

Staviti da se peče na 200 stepeni, a primećete da je spremna za konzumiranje kada porumeni. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)