Ukoliko su vam dosadile paste i mnogobrojni recepti za mesa, za vas imamo idealan poredlog za ručak. U pitanju je pohovani karfiol. On može da bude odličan izbor povrća za čorbe, ali i kao prilog uz neko drugo glavno jelo. Otkrivamo vam najbolji recept za ovu ukusnu namirnicu, koji će vas, sigurni smo, potpuno oduševiti.
Sastojci:
- 750g svežeg karfiola
- 3 jaja
- 100ml mleka
- kašika vegete
- brašno po potrebi
- ulje po potrebi
- biber po ukusu
Priprema:
Šerpu napunite vodom i sačekajte da proključa. Karfiol operite i razdvojte ga na cvetove, mada ga možete i ostaviti krupnijeg da se pri pohovanju ne bi previše isušio.
U provrelu vodu ubacite karfiol, smanjite temperaturu ringle i ostavite da se kuva do 5 minuta, nikako duže. Potrebno je da samo blago omekša, ali da praktično ostane čvrst i celovit. Potom ga ocedite.
U međuvremenu jaja blago razmutite viljuškom i dodajte im vegetu i mleko, pa još malo razmutite i sjedinite. Ulje zagrejte na ringli, ne treba da bude suviše vrelo, ali ni suviše blago. Karfiol uvaljajte u brašno, potom umočite u smesu sa jajima i opet uvaljajte u brašno. Pri prženju ga sve vreme okrećite, tako da se sve strane ispeku do zlatno-braonkaste boje.
Ispržen karfion stavite na papirne ubruse kako bi upio suvišnu masnoću. Začinite ga i servirajte po želji.
Prijatno!
Komentari (0)