Svi ljubitelji testenine biće oduševljeni taranom, a ako ne znate šta je u pitanju radi se o veoma grubim mrvama testenine, različite veličine koja se priprema pomoću brašna i jaja, pa je samim tim veoma ukusan dodatak supama. Može se kuvati posebno kao testenina i nakon ceđenja služiti takva sa sirom ili nekim sosem po želji. U Aziji se priprema vekovima, a u zavisnosti od zemlje postoje varijacije tog interesantnog jela. Evo kako je pripremiti najlakše.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 5 jaja (po mogućnosti domaća)
- 2 kašike kisele vode
Priprema:
U jednu posudu sipati sastojke i sve dobro umesiti u čvrsto testo i podeliti na pet kuglica. Svaku opet umesiti još jednom i ostaviti ih pokrivene krpom da malo odstoje. Uzeti drugu činiju i rende i na krupnim rupicama izrendati testo.
Malo posuti brašno preko izrendane tarane, te ih provaljati kroz ruke kako bi se dobile čvršće mrve. Kada je tarana napravljena, raširiti čist čaršav na suvom i toplom, osunčanom mestu i ostaviti da se suši tokom dana. Kada se osuši spakovati je u staklenu ili plastičnu posudu, pa uzimati po potrebi za pripremu nekog jela.
 
                 
                      
                                 
                                        
 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Komentari (0)