Brusketi sa paradajzom i feta sirom su prava zabava, ali i užitak čak i za gurmane, koji će brzo nestati sa trpeze. Lako i jednostavno se prave, a Italijani se kunu u njih, te ih prave u svakom trenutku, naročito za druženja i porodična okupljanja. Sve što vam je potrebno jeste nekoliko sastojaka iz kuhinje i spremni ste za avanturu. Za pripremu vam ne treba više od pet minuta, a za pečenje desetak.
Sastojci:
- 100 ml devičanskog maslinovog ulja
- baget hleb
- 100 gr feta sira ili nekog drugog po želji
- čen belog luka
- 2 manja paradajza
- bosiljak (oko 2 kašikice iseckanog)
- so, biber
- origano
Priprema:
Isecite hleb na parčiće da budu debljine oko centimetar, stavite ih u toster ili u pleh, a zatim ih stavite u prethodno zagrejanu rernu na oko 180 stepeni. Trebalo bi da se peku oko deset minuta, dok priprema u tosteru traje znatno kraće. Dok se hleb peče isecite paradajz na sitne parčiće, na kockice ili neki drugi oblik po želji, izgnječite beli luk i dodajte ga u paradajz i u sve ipajte nekoliko kašika maslinovog ulja. Sve dobro promešajte i začinite po želji. Kada je hleb pečen, stavite preko svake kriške po koju kap ulja a zatim kašikom ređajte smesu od paradajza. Preko nje izmrvite feta sir i dodajte bosiljak preko svakog brusketa. Tako sveže, možete odmah da ih poslužite.
Komentari (0)