Jela bez mesa

NAJUKUSNIJI BRUSKETI SPREMNI ZA SAMO 15 MINUTA! Obrok od kog ide voda na usta

Ako planirate da imate neko ukusno, a kreativno predjelo za goste ili želite lagani doručak ili večeru za sebe i svoju porodicu, brusketi su sjajan izbor.

11.11.2022 07:01

NAJUKUSNIJI BRUSKETI SPREMNI ZA SAMO 15 MINUTA! Obrok od kog ide voda na usta
Foto: Shutterstock

Brusketi sa paradajzom i feta sirom su prava zabava, ali i užitak čak i za gurmane, koji će brzo nestati sa  trpeze. Lako i jednostavno se prave, a Italijani se kunu u njih, te ih prave u svakom trenutku, naročito za druženja i porodična okupljanja. Sve što vam je potrebno jeste nekoliko sastojaka iz kuhinje i spremni ste za avanturu. Za pripremu vam ne treba više od pet minuta, a za pečenje desetak.

Sastojci:

  • 100 ml devičanskog maslinovog ulja
  • baget hleb
  • 100 gr feta sira ili nekog drugog po želji
  • čen belog luka
  • 2 manja paradajza
  • bosiljak (oko 2 kašikice iseckanog)
  • so, biber
  • origano

Priprema:

Isecite hleb na parčiće da budu debljine oko centimetar, stavite ih u toster ili u pleh, a zatim ih stavite u prethodno zagrejanu rernu na oko 180 stepeni. Trebalo bi da se peku oko deset minuta, dok priprema u tosteru traje znatno kraće. Dok se hleb peče isecite paradajz na sitne parčiće, na kockice ili neki drugi oblik po želji, izgnječite beli luk i dodajte ga u paradajz i u sve ipajte nekoliko kašika maslinovog ulja. Sve dobro promešajte i začinite po želji. Kada je hleb pečen, stavite preko svake kriške po koju kap ulja a zatim kašikom ređajte smesu od paradajza. Preko nje izmrvite feta sir i dodajte bosiljak preko svakog brusketa. Tako sveže, možete odmah da ih poslužite.

Bonus video:

Komentari (0)