Jela sa mesom

NAJLEPŠE DOMAĆE VAZDUŠASTE KIFLICE S TAJNIM SASTOJKOM! Ostaviće vas bez daha jer uvek uspevaju!

U pitanju je provereni recept koji će vas sigurno oduševiti, kao i sve vaše ukućane.

23.12.2022 08:01

NAJLEPŠE DOMAĆE VAZDUŠASTE KIFLICE S TAJNIM SASTOJKOM! Ostaviće vas bez daha jer uvek uspevaju!
Srećna republika

Kiflice su oduvek bile jedno od omiljenih peciva mnogih ljudi, a posebno najmlađih članova porodice. Iako mnogi broje kalorije u svojoj ishrani, vreme je da na to malo zaboravite jer su praznici pred nama. To je vreme kada treba da se pobrinite da sve sastojke imate kod kuće i zasučete rukave jer vam donosimo recept za najbolje domaće kiflice koje uvek uspevaju. Biće mekane kao duša, a domaćice koje su ih isprobale tvrde da je njihov tajni sastojak samo jedan - ljubav

Sastojci:

  • 800 g brašna (može i kilogram u zavisnoti od količine koju želite da napravite)
  • 6 dl toplog mleka
  • 2,5 dl ulja
  • oko 2 kocke kvasca ili dve kesice suvog kvasca
  • ravna kašičica šećera
  • 2-3 kašičice soli (u zavisnosti od toga želite li slanije kiflice)

Priprema:

Zagrejte mleko, pa u polovini dodajte kvasac i šećer i ostavite da odstoji oko 15 minuta. U drugu posudu sipajte brašno i so i lepo ih sjedinite, a zatim dodajte nadošli kvasac s mlekom i šećerom, ostatak mleka i ulje i od svih tih sastojaka umesite testo.

Kada se umesi gipko testo prekrijte ga krpom i ostavite da nadođe još oko sat vremena na toplom mestu. Trebalo bi da se udvostruči. Radnu površinu premažite samo uljem i testo podeliti na dva dela. Iz svakog dela bi trebalo da se izdvoji po 20 loptica. Kada ih umesite, ostavite ih još pola sata da odstoje. Kada su odstojale, uzmite svaku i razvucite je u elipsu oklagijom, pa ih urolajte prstima.

U pitanju je recept za prazne kiflice, međutim, u njih možete dodati sir, džem ili nešto treće po potrebi. Poređajte ih u pek-papir u plehu i stavite ih na pečenje na 250 stepeni oko 15-20 minuta dok ne porumene.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)