Šta spremiti za doručak najčešće je pitanje većine onih koji se pridržavaju Božićnog posta? Ovsena kaša sa vodom je jedna od opcija ili posni kačamak, ali ako vam je to dosadilo mi vam nudimo recept za posnu proju. Brzo i jednostavno se priprema, a ako je nakon što se dobro ohladi sačuvate u plastičnoj kesi, ostaće meka i ukusna i narednih dana.
Srećna republika vam donosi recept i način pripreme za posnu proju koju ćete sa uživanjem jesti za doručak.
Sastojci:
- 150 g kukuruznog brašna
- 150 g belog brašna
- kesica praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 120 ml ulja
- 300 ml tople vode
- susam za posipanje
Priprema:
U posudi pomešajte pšenično i kukuruzno brašno, a zatim dodajte so i prašak za pecivo. Polako dodajte toplu mineralnu vodu uz mešanje da se dobije ujednačena masa bez grudvica. Na kraju dodati ulje i razlijte u kalupe za mafine. Odozgo možete posuti malo susama.
Peći na 220 stepeni oko 25 minuta sve dok proja ne dobije prepoznatljivu rumenu boju. Umesto običnog, možete je jesti sa sojinim jogurtom koji se kupuje u prodavnicama zdrave hrane.
Prijatno!
Komentari (0)