Jela bez mesa

NE BACAJTE JAJA KOJA SU VAM OSTALA OD USKRSA: Fantastičan recept za osvežavajuću salatu koja štedi vreme i novac!

Priprema se brzo i jednostavno, a može da se posluži kao prilog uz meso ili lagani obrok.

Slika Autora
byAna Đelić

22.04.2025 08:01

NE BACAJTE JAJA KOJA SU VAM OSTALA OD USKRSA: Fantastičan recept za osvežavajuću salatu koja štedi vreme i novac!
Shutterstock/Studiovd

Nakon praznične uskršnje trpeze, ostaci hrane često završe u frižideru bez jasne ideje šta sa njima. Ako vam je ostalo jaja od Uskrsa, ne bacajte ih - možete ih pretvoriti u ukusnu i laganu salatu koja se priprema brzo i jednostavno, a može poslužiti i kao prilog ili lagani obrok.

Reč je o osvežavajućoj salati od ukršnjih jaja koja kombinuje poznate sastojke sa blagim i kremastim ukusima, idealnim za prolećne dane, a uz to ćete uštedeti i novac jer sve sastojke već imate. Priprema je jednostavna, a rezultat je kremasto osveženje koje se najbolje služi hladno.

Sastojci:

  • 5 kuvanih jaja
  • 3 čena belog luka
  • veza mladog luka
  • 50 ml majoneza
  • 1/2 kašičice senfa
  • 200 ml jogurta
  • So i biber po ukusu
  • Šaka kukuruza šećerca 

Priprema: 

Beli luk očistite, operite i izgnječite, preporučuje se blendiranje kako bi se dobila ujednačena tekstura. Pomešajte majonez, senf i jogurt, pa sve dobro sjedinite u kremasti preliv.

Jaja isecite na kockice, dodajte seckani mladi luk, kukuruz i izgnječeni beli luk, pa sve prelijte pripremljenim dresingom. Posolite i pobiberite po ukusu. Lagano promešajte salatu kako se jaja ne bi raspala i ostavite je u frižideru da odstoji najmanje sat vremena. Na taj način će se ukusi sjediniti, a salata će biti osvežavajuće hladna, upravo onakva kakva treba da bude.

Ovaj jednostavan recept ne samo da rešava problem viška uskršnjih jaja, već unosi i novu svežinu na vašu trpezu. 

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)