Jela bez mesa

POSNA PARADAJZ ČORBA SPREMNA ZA TREN: Recept za nedeljni ručak koji morate isprobati! (VIDEO)

Tokom hladnih dana tanjir tople čorbe okrepiće vas za tili čas.

10.12.2022 08:03

POSNA PARADAJZ ČORBA SPREMNA ZA TREN:  Recept za nedeljni ručak koji morate isprobati! (VIDEO)
Srećna republika

Paradajz čorba veoma se jednostavno pravi, može da se služi i topla i hladna. Tokom hladnih jesenjih i zimskih dana ona će nas najbolje ugrejati i okrepiti. 

 Paradajz čorba je jedna od najpopularnijih namirnica u Poljskoj i Sjedinjenim Državama. Može se napraviti sveža blanširanjem paradajza, uklanjanjem ljuske, a zatim mešanjem u pire.

Prvo objavljenu supu od paradajza spominje Eliza Lesli 1857. godine u svojoj poslednjoj publikaciji "Miss Leslie's New Cookery Boo"k. Recept Josefa A. Kembela za kondenzovanu supu od paradajza 1897. godine dodatno je povećao njenu popularnost.

Iako postoje razni načini za pripremu paradajz čorbe,  Srećna republika vam nudi najbolji recept koji ste ikad probali za posnu verziju ovog internacionalnog jela.

 

 

SASTOJCI:

  • 500 ml paradajz soka
  • 250 ml vode
  • glavica crnog luka
  • šargarepa
  • šolja pirinča
  • so, biber i bosiljak po želji
  • kašičica šećera

 

PRIPREMA:

Luk i šargarepu iseckati na sitno i zajedno prodinstati na vodi. Kada povrće omekša, dodati mu paradajz sok i kašičicu šećera. Dinstati još pet minuta, nalijte vodu i ostavite da provri. Kad počne da vri dodajte šolju pirinča. Kuvajte oko desetak minuta, pa dodajte biber, so i bosiljak. Isključite šporet pa ostavite na toploj ringli da još malo krčka. 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)