Navikli smo da pri pomenu reči "mafini" pomislimo na čokoladne poslastice, međutim, oni mogu biti napravljeni i u slanoj varijanti. Za sve one koji nemaju puno vremena a željni su gurmanskog pravog doručka zbog kojeg će zamirisati cela kuhinja , slani mafini su odlično rešenje.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 40 g kulena
- 40 g parizera
- 30 g sira
- 2-3 kisela krastavčića
- pola praška za pecivo
- malo soli
- brašno po potrebi (integralno)
- susam,
- kim
Priprema:
Umutiti jaja i jogurt i tome domati sitno naseckati kulen, parizer, sir i krastavce. Sve zajedno sjediniti. Dodati brašno po potrebi, prašak za pecivo i malo posoliti. Smesu izliti u modlice za mafine, odozgo ih posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici 10-15 minuta na 220°. Uz ovaj obrok možete odlično kombinovati i ajvar ili mladi sir.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)