Jela sa mesom

VREME JE DA I U VAŠOJ KUHINJI ZAMIRIŠU DOMAĆE PUNJENE PAPRIKE! Najbolji starinski recept za pravi specijalitet!

Ako ste željni jednog stvarno posebnog ručka, punjene paprike su uvek savršen izbor.

09.01.2023 08:01

VREME JE DA I U VAŠOJ KUHINJI ZAMIRIŠU DOMAĆE PUNJENE PAPRIKE! Najbolji starinski recept za pravi specijalitet!
Srećna republika

Mnogim ljudima s naših prostora punjene paprike su omiljeno jelo. Niko ne može da objasni tačno zbog čega, ali ono što je sigurno jeste da je njihov miris neverovatan, pogotovo dok se pripremaju. Dovoljno je da u kući imate mleveno meso i paprike, a za ostalo ne morate da brinete. Evo najjednostavnijeg domaćeg recepta za ovaj specijalitet tradicionalne kuhinje.

Sastojci:

  • 400 g mlevenog junećeg mesa
  • 6 paprika
  • mala šolja pirinča
  • pola glavice luka
  • 3,5 dcl vode
  • 2 kašike brašna
  • šoljica ulja
  • 2 dl vode
  • aleva paprika, biber, so i vegeta

Priprema:

Na malo ulja u tiganju izdinstajte crni luk, dodajte oprani pirinač i meso i sve dobro upržite. Dodajte začine i posle nekoliko minuta sklonite sa vatre. Na drugoj strani očistite paprike od žilica i semenki i dobro ih isperite. Napunite ih smesom sa mesom i poređajte u vatrostalnu ili glinenu posudu ili dublji pleh koji imate. Nalijte ih vodom pri dnu (oko 2 dcl vode).

U tiganj u kom ste pržili meso sipajte ulje, dodajte brašno i napravite zapršku ne dobije braonkastu boju. Zatim dodajte alevu papriku i 3,5 dcl vode, sve vreme mešajući da se ne stvore grudvice. Dodajte začine u smesu, a zatim sve zajedno izručite u preko paprika.

Stavite pleh u rernu koja je prethodno zagrejana na oko 200 stepeni i povremeno okrećite paprike

BONUS VIDEO:

Komentari (0)