Jela sa mesom

DOMAĆA BELA ČORBA SA POVRĆEM I PILETINOM: Tanjir pun zdravlja (FOTO)

Jednostavan recept za omiljeno jelo naših baka.

27.05.2023 08:01

DOMAĆA BELA ČORBA SA POVRĆEM I PILETINOM: Tanjir pun zdravlja (FOTO)
shutterstock.com

Domaće supe i čorbe oduvek su nas podsećale na recepte naših baka. Gotovo nijedan nedeljni ručak nije mogao da prođe bez ovog toplog jela čiji miris je ispunjavao celu kuću. 

Iako deluje komplikovano, čorbe se zaista lako prave i postoji bezbroj načina kako se mogu pripremiti. U zavisnosti od toga šta volimo, možemo im dodati više povrća, mesa ili začina. 

Srećna Republika vam donosi recept za domaću belu čorbu sa povrćem koja je veoma jednostavna za pripremu, a koja će vas okrepiti nakon napornog dana.

Sastojci:

  • 200g belog pilećeg mesa
  • 2 šargarepe
  • 1 šolja graška
  • 1 šolja kukuruza šećerca
  • 1 koren paškanat 
  • 2 šake pirinča
  • 1 kašika suvog začina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika brašna
  • 100 ml neutralne pavlake
  • 200 ml mleka
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista

Priprema:

U šerpu staviti belo meso da se skuva. Potom staviti grašak i kukuruz da se kuvaju. Njima je potrebno više vremena za kuvanje nego šargarepi. Posle 20 minuta dodati šargarepu i paškanat iseckane na sitne kockice. Kada ste sjedinili povrće trebalo bi da ima litra i po vode u šerpi ili loncu, pa dodamo suvi začin, pirinač i mleko. Ostavimo da se kuva dok ne omekša povrće. Umutimo kašiku brašna sa malo hladne vode, sklonimo sa vatre šerpu i sipamo konstantno mešajući. Vratimo na vatru, dodamo so i peršunov list i ostavimo da vri još 5 minuta. Na kraju dodajete neutralnu pavlaku ( pavlaka za kuvanje ) i onda vidite da li vam odgovara gustina pa dodate malo vode ili ne.

Poslužite toplo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)