Za sve one koji vole neobične ukuse i kinesku kuhinju, kao i za one koji hoće da probaju nešto pikantno, tu su nudle u čili sosu sa povrćem.
Nudle se ubrajaju u jednu od najpopularnijih namirnica u azijskoj kuhinji, pre svega zahvaljujući jednostavnoj pripremi, niskoj ceni i privlačnom ukusu. U nudlama se nalazi pšenično brašno, zbog čega je ta hrana bogata ugljenim hidratima. Porcija od 100 g nudli od jaja sadrži čak 25 g ugljenih hidrata.
Ukoliko još niste probali jelo sa nudlama, Srećna Republika vam donosi recept koji ćete obožavati.
Sastojci:
- 130 g kupovnih nudli
- 2 kašike ulja
- 2 šolje kupusa
- nekoliko kriški kulena
- prstohvat čili paprike
- 2-3 kašike soja sosa
- prstohvat bibera
Priprema:
Potopite nudle u vrelu proključalu vodu oko 3 minuta ili dok ne omekšaju i potom ih ocedite. U tiganju zagrejte ulje. Kratko dinstajte kupus, pa dodajte kulen i seckane čili paprike. Mešajte brzo dok kupus ne omekša. Dodajte rezance i mešajte. Začinite biberom, soja sosom i prilagodite ukusu. Najbolje odmah poslužiti.
Uživajte!
Komentari (0)