Ispovesti

USRED TRUDNOĆE OBOLELA JE OD RAKA, uzimali su joj uzorak koštane srži iz grudi, trpela je bolove i bebu nije dodirnula devet meseci! Ispovest ove hrabre Srpkinje ostavlja bez reči (VIDEO)

Nastasja Nedimović je u ispovesti za Srećnu Republiku otkrila kako je pobedila opaku bolest i šta joj je u bici za život bila zvezda vodilja.

27.10.2022 14:06

USRED TRUDNOĆE OBOLELA JE OD RAKA, uzimali su joj uzorak koštane srži iz grudi, trpela je bolove i bebu nije dodirnula devet meseci! Ispovest ove hrabre Srpkinje ostavlja bez reči (VIDEO)
Foto: Republika.tv

Nastasja Nedimović (33) je bivša vaterpolistkinja koja je do 20. godine bila u reprezentaciji Srbije, a potom radila kao vaterpolo sudija. Ona je mama dvoje dece, kojoj je dan nakon drugog porođaja saopštena strašna dijagnoza, a koju joj je preneo suprug Nemanja.

Nastasja je u 4. mesecu trudnoće počela da oseća prve simptome teške bolesti, ali je tada već uveliko bila mama ćerkice od svega godinu i po dana. Zato je netipičan umor pripisivala trudnoći i neispavanosti.

- U jednom trenutku je sve to ipak postalo previše. U početku su smatrali da imam anemiju i sve su pripisivali trudnoći. Hospitalizovana sam sredinom 7. meseca kada više nisam mogla ni da se krećem od bolova. Dan posle porođaja, decembra 2016. godine, suprug mi je saoštio da imam rak koštane srži - otkrila je Nedimovićeva u intervjuu za Srećnu Republiku.

A ovo je njena kompletna priča.  

Prognoze lekara nisu bile dobre, bilo je neizvesno da li će uopšte preživeti i ona i beba. Srećom, dečak Vuk, koji je prevremeno rođen, veoma je dobro napredovao i brzo je otpušten sa odeljenja, što nije bio slučaj i sa njegovom mamom. Ona ga nije dodirnula punih 9 meseci usled borbe za sopstveni život. Od uspostavljanja dijagnoze prošla je kroz 5 ciklusa hemioterapije za samo šest meseci, da bi joj jula 2017. godine uradili i transplantaciju koštane srži. 

- Razvdojenost od novorođenog sina mi je najteže pala. Smatram da mama i beba treba da budu zajedno od prvog trenutka jer se ta povezanost upravo tada stvara, a to sve je neophodno za celokupno zdravlje i imunitet deteta. Mi smo njemu ostavili neke moje stvarčice kako bi bar osetio moj miris, budući da nije mogao uopšte da me dodirne. Misao da više nikada neću moći da dodirnem ćerkicu, supruga, dok bebu nikada i nisam, me je proganjala, morala sam da se borim zbog njih od prvog trenutka - ispričala je ta hrabra žena.

Nastasja je imala veliku podršku cele familije i prijatelja, gde je svako imao određenu ulogu. Njena mama je preuzela negovanje novorođene bebe kako bi Nastasjin suprug mogao da se posveti najviše njoj, kao i ćerkici kod kuće. 

- Suprug je bio uvek uz mene. Pretpostavljam da je bilo teško negovati toliko bolesnu ženu, donositi joj svakodnevno u bolnicu obroke i to od sirovog voća i povrća, brinuti o ćerkici kod kuće i imati bebu kod tašte, kao i odgovoran posao. Nema mnogo muškaraca koji bi početnih godina braka bili spremni na taj izazov. Sve to mi je davalo snagu da uspem, iako sam jedan period bila totalno nepokretna i morala ponovo da učim sve. Taj proces povratka u formu je išao od dizanja glave sa jastuka, učenja da sedim, hodam i da koristim toalet. Možda sa ovog aspekta od 6 godina deluje da je oporavak tekao glatko i kraće, ali uopšte nije bilo tako. Tome ide u prilog i činjenica da sam tokom raka izubila čak 8 cm u visini. Ne samo što sam smršala, već su mi i pojedini pršljenovi propali što je rezulturalo skraćenjem moje kičme - istakla je Nedimovićeva i potom u intervjuu otkrila kako je pobedila opako oboljenje. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)