Roditeljstvo

LEKARI SU MI GOVORILI: MAJKO, PAZI, SAD SI NAJPLODNIJA, ALI JA IM NISAM VEROVALA! Marija Mikić iskreno o novoj trudnoći posle samo mesec dana od porođaja!

Mlada pevačica otkrila je za Srećnu Republiku detalje o novoj trudnoći, a evo šta joj savetuju lekari.

25.10.2022 15:45

LEKARI SU MI GOVORILI: MAJKO, PAZI, SAD SI NAJPLODNIJA, ALI JA IM NISAM VEROVALA! Marija Mikić iskreno o novoj trudnoći posle samo mesec dana od porođaja!
Printscreen Instagram/ @wwwmarijamikicco

Samo mesec dana nakon rođenja ćerkice Đurđe, pevačica Marija Mikić zatrudnela je po drugi put. Nakon prvobitnog šoka preplavila ju je sreća zbog druge bebe koju očekuje. Marija ističe da su ona i bebin tata Jovan Pantić blagosloveni još jednom prinovom koju očekuju u porodici.

"Muke da dobijemo Đurđu" 

Kako je za Srećnu republiku ispričala Marija, ona nije ni sanjala da može tako brzo ponovo da ostane trudna s drugim detetom, posebno što su se Jovan i ona namučili da dobiju Đurđu.

- Po izlasku iz porodilišta posle rođenja Đurđe i pregleda doktor me je upozorio rečima:"Majko, čisto da znate sad ste najplodniji, to je tako prirodno". Ali, koliko god da smo mi to znali, Jovan i ja nismo verovali u to, posebno što smo se baš namučili da dobijemo Đurđu. Imala sam baš komplikovanu prvu trudnoću, pila sam sve moguće lekove i imala brojne dijagnoze pa zaista nisam verovala da ne mogu tako brzo ponovo da zatrudnim - ispričala je Marija.

Ona smatra da je udeo u tome imala i psiha jer je verovala da ne može i neće tako lako i brzo ponovo ostati u drugom stanju.

- Očigledno kad se opustiš i ne razmišljaš o trudnoći ona se dogodi. Nisam očekivala, ali došlo je kao nagrada za sve ono što smo prošli da dobijemo Đurđu - dodala je Marija.

"Sad mi je lakše"

Kako je priznala, uplašila se kad je na testu za trudnoću videla dve crtice i shvatila da je ponovo u drugom stanju. 

- Iskreno, bila sam u šoku. Razmišljala sam šta sad, već imam jednu bebu, ali sam veoma brzo shvatila koliko smo srećni i blagosloveni. Bog uvek da onoliko koliko možemo da izdržimo. To je prelepa stvar, to što nećemo spavati nije bitno jer znam da smo spremni da izguramo sve, a da će se ljubav udvostručiti - rekla je Marija.

Na pitanje da li drugu trudnoću podnosi lakše nego prvu ona je priznala da je sve manje-više isto, ali je njoj sad lakše jer zna šta da očekuje.

- Što se tiče moje psihe i glave, sad mi je lakše sto puta. Znam sve šta me čeka tokom trudnoće, nisam uplašena ni od čega, tako da mi je lakše ovaj put. Kad sam otišla kod svog ginekola i saopštila joj da sam ponovo trudna rekla mi je da sam car i da bolju stvar nisam mogla da uradim - dodala je ona uz osmeh.  

Privatna arhiva

Dr Vanja Milošević, specijalista ginekologe u GAK Narodni front  

 

Šta kažu lekari?

Prema rečima ginekologa u GAK Narodni front dr Vanje Miloševića, takve trudnoće su veoma retke.

- Ovo je dokaz da priroda može sve i ono što mi mislimo da ne može. To je veoma retka pojava zato što se materica i ostali reproduktivni organi nisu vratili u stanje pre porođaja. Najčešće je potrebno da prođe 40 dana do dva, tri meseca da se sve vrati u normalu, da ne pričam o hormonskom statusu. Takve trudnoće su najčešće visokorizične i intezivno se nadziru od strane lekara - naglasio je dr Milošević.

Prema njegovim rečima, samo je predrasuda da žena ne može da ostane trudna odmah nakon porođaja. 

- Savet je da takve trudnice budu obazrive jer nije došlo do involucije materice koja je u takvim situacijama i dalje proširena, prošireni su i grlić i kavum, hormonski status se nije vratio u normalu, pa su u tom periodu česti spontani pobačaji. Zato se i preporučuje, posebno u prvom trimestru, mirovanje i redovne kontrole kod ginekologa - dodao je naš sagovornik.

On je istakao da u takvim situacijama nova trudnoća najčešće prekine laktaciju pa majka više ne može da doji bebu, već mora da je hrani na flašicu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)