Roditeljstvo

Za SAMO 3 SEKUNDE: Caka da smirite uplakanu bebu (VIDEO)

Tehniku je demonstrirao čuveni kalifornijski pedijatar vrlo je jednostavna, a izuzetno delotvorna i kod novorođenčadi

29.07.2022 10:00

Za SAMO 3 SEKUNDE: Caka da smirite uplakanu bebu (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Nakon dolaska bebe s majkom kući iz porodilišta većina roditelja se susreće sa konstantnim plakanjem novorođenčeta. Ponekad se čini da vaša beba stalno plače i noću i danju čak i kad je okupana, prepovijena i nahranjena.

Smirivanje uplakane bebe nije ni malo lako, ali, verovali ili ne, postoji način da rasplakano dete smirite za samo 3 sekunde. Tehniku za smirivanje pokazao je čuveni kalifornijski pedijatar, a mnogi roditelji su mu zato zahvalni.

Srećna republika donosi ne samo opis ove tehnike već i video klip koji je  postavio dr Robert Hamilton.

Kako umiriti rasplakanu bebu?

Kako je objasnio dr Hamilton trik je zapravo vrlo jednostavan. Uplakano dete uzmite iz kreveca i stavite bebinu levu ručicu preko desene na njene grudi. Nežno pridržavajte bebine ruke u tom položaju vašom levom rukom, dok desnu šaku postavite na bebinu guzu.

U takvom položaju nežno ljuljuškajte bebu gore dole sve dok se ne smiri. Verovali ili ne, ovaj trik uvek pali, a vaše uplakano dete odmah će se smiriti. Na ovaj način bebu mogu da smire i mame i tate, i bake i deke zapravo bilo ko ko u tom trenutku čuva mališana.

Video snimak dr Hamiltona na Jutjubu pregledan je gotovo 56 miliona puta, ali je isključena opcija komentarisanja pa zahvalni roditelji nisu mogli da podele svoje utiske nakon primene ove tehnike.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)