Napuštena

BEBA PRONAĐENA NA MINUS 20 STEPENI: Bila je ostavljena u kartonskoj kutiji za jaja

Na udaljenom putu u Sibiru petorica dečaka su pronašla bebu staru tri dana

13.01.2022 13:00

BEBA PRONAĐENA NA MINUS 20 STEPENI: Bila je ostavljena u kartonskoj kutiji za jaja
Pixabay

Na Božić, 7. januara,  pet tinejdžera u Sibiru, na temperaturi od minus 20 stepeni, je u kartonskoj kutiji za jaja pronašlo napuštenu bebu. Devojčica, za koju se veruje da je stara tri dana, pronađena je na udaljenom putu u blizini sela Sosnovka kod Novosibirska.

U razgovoru za ruski list ngs.ru, otac jednog od tinejdžera, Dmitrij Litvinov, rekao je da su petorica dečaka izašla u šetnju na pravoslavni Božić.

-Kako je već bio mrak, upalili su telefone da bi videli šta je u kutiji. Unutra je bila devojčica sa ćebetom nalik na krpu i flašom, rekao je Litvinov koga je sin hitno pozvao da dođe i bebu odvezu u bolnicu.

Dmitrij i njegova supruga Ana su strahovali da je beba stara tek tri dana mogla da dobije promrzline i da neće preživeti. Po dolasku u bolnicu, lekar je devojčicu pregledao i nežno joj trljao ruke i noge kako bi je zagrejao.

Beba je porumenela i ustanovljeno je da je zdrava. Kasnije je prebačena u dečju bolnicu gde se i sada nalazi. Ana Litvinova je rekla da su ona i mnogi od osoblja bolnice plakali kada su čuli da je dete dobro.

Policija je otvorila istragu i traga za majkom koja je ostavila novorođenče što se tretira kao ubistvo maloletnika. Bračni par Litvinov, koji je bebu odvezao do bolnice i koji imaju već tri sina, žele da je usvoje ali moraju da vide da li mogu da se pronađu roditelji ili rođaci bebe. Za sada im nije dozvoljeno da je viđaju ali oni svakodnevno dolaze u bolnicu i donose neophodne stvari za devojčicu.

Ukoliko se ne pronađu roditelji, usvojitelji moraju da prikupe dokumenta i prođu posebne kurseve pre nego što dobiju dozvolu za usvajanje.

 

Komentari (0)