Zdrava hrana je važna!

PLANIRATE TRUDNOĆU? Ova namirnica poboljšava PLODNOST!

Jedna namirnica može da reši veliki broj problema!

17.12.2021 09:20

PLANIRATE TRUDNOĆU? Ova namirnica poboljšava PLODNOST!
Pixabay.com

Svi mi volimo da grickamo nešto uz film ili posao, a dok čips i drugi slaniši nisu najzdraviji izbor na svetu, jedna vrsta grickalica zaista je odlična za naše zdravlje. Kokice su odličan izbor ukoliko želite nešto da grickate jer mogu da poprave vaše zdravlje. Portal Srećna republika donosi vam benefite grickanja kokica.

Rešićete se opstipacije

Kokice su pune su vlakana, a ona glavna i odgovorna za dobro varenje. Pojedite porciu od 3 šoljice kokica i dobićete 3,5 g vlakana, koja će vam rešiti problem zatvora ili opstipacije. Takođe. ukoliko ih pravite na vrelom vazduhu kokice imaju jako malo kalorija, te su veoma zdrave za vaš organizam i dijetu.

Rešićete se stresa

Kokice su grickalice za film, a kada malo bolje razmislite, zar vas filmovi ne opuštaju? Kada jedete kokice vi se opuštate, a razlog za to je činjenica da su one u vašem mozgu povezane sa odmorom i relaksacijom. Osim ovog psihološkog efekta, kokice su hrana koja je bogata ugljenim hidratima i ima nizak glikemijski indeks, te njihova hemijska svojstva mogu dovesti do zadržavanja nivoa serotonina, a time i boljeg raspoloženja. 

Veće su šanse da zatrudnite

Do nedavno, ova užina je imala samo 2 poznate upotrebe: mogli ste je jesti ili bacati na ljude koji su bili bučni u bioskopu. Sada su naučnici otkrili da postoji velika verovatnoća da kokice utiču na poboljšanje plodnosti, a to naravno znači da će postojati veća verovatnoća da zatrudnite. Tako da ako planirate bebu, bacite se na kokice!

Ublažava simptome PMS-a

Iako ne planirate bebu, kokice dobro utiču na vaše polno zdravlje, te je dobra vest da one značajno mogu da smiruju simptome PMS-a. Ova užina povećava serotonin, hormon dobrog raspoloženja. Kokice vam takođe daju stabilan nalet energije tako da se dugo osećate sitim.

Važno je da zapamtite da ako zaslanite ili pošećerite kokice ili dodate bilo koji drugi začin u njih izgubićete sve njihove pozitivne efekte i od dobrog prijatelja dobićete ljutog neprijatelja.

Komentari (0)